Vloet mist beleving en is boos

Vloet was vandaag niet erg tevreden na de laatste trainingssessie in aanloop naar het duel met Excelsior. De trainer was met name niet te spreken over het niveau.

Op de vraag of Vloet boos was, antwoordde de oefenmeester in gesprek met Omroep Gelderland: "Was dat te zien dan? Ja, ik was zeker boos. Ik moest veel te vaak ingrijpen en vond het heel vervelend. Het leek wel een kopie van de eerste helft in Heerenveen, waarover ik ook niet tevreden was."

"Ik ga er maar vanuit dat dit een incident is, maar anders kan ik zomaar flink gaan veranderen in de opstelling", vervolgt Vloet. "We hebben er even over gepraat, de spelers gaven me gelijk. Excelsior zondag is cruciaal, omdat we nog hoog inzetten dit seizoen."

Tegenover De Gelderlander sprak hij woorden van dezelfde strekking "Ik miste de beleving. Dit was een heel slechte training. Kan natuurlijk niet vlak voor zo’n cruciale wedstrijd". Over het resultaat van de wedstrijd van zondag liet Vloet geen misverstand bestaan. "Thuis tegen Excelsior moeten we gewoon winnen."

NEC is al zes duels op rij ongeslagen, maar winnen is de laatste tijd een brug te ver. In de laatste negen duels werd alleen Willem II aan de zegekar gebonden. "Het is mooi dat we zoveel wedstrijden ongeslagen zijn, maar het voegt niet zoveel toe aan het puntentotaal als je maar één keer wint", zegt aanvoerder Ramon Zomer.

"Ik had liever wat minder gelijk gespeeld. Het gat met Europees voetbal is nog niet zo groot, daarom moeten we echt winnen thuis tegen Excelsior. We belonen onszelf vaak niet, terwijl we zeker thuis vaak goed spelen. Maar zondag ga ik uit van drie punten."

De opstelling zal vermoedelijk zijn: Cillessen; Will, Nuytinck, Zomer, Amieux; Schöne, Zimling, Sibum, Chatelle; Goossens, Vleminckx.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.