Vloet is er nog niet uit

Wiljan Vloet moet wederom nog even flink puzzelen. De trainer kampt door schorsingen met een gebrek aan – voornamelijk – aanvallend ingestelde spelers.

Tegen FC Utrecht ontbreken Nathaniel Will, Björn Vleminckx en Bas Sibum door schorsingen. Door het wegvallen van de Belgische topscorer is nog onduidelijk wie er in de spits zal spelen bij NEC. "We moeten puzzelen bij het maken van de opstelling. De positie van Will zal in ieder geval ingevuld worden door Niels Wellenberg. Wie er start in de punt van de aanval is nog niet duidelijk", zegt Vloet op de officiële website.

"Rick ten Voorde zou een logische keuze zijn, maar hij is net pas terug van een blessure. Vrijdag hebben we de eindpartij gespeeld met Leroy George als centrale aanvaller, maar dat betekent niet dat hij zeker op die plek zal starten", zegt Vloet, die tevreden is met de manier waarop de selectie van NEC presteert.

"Ik ben heel blij met deze groep en de ontwikkeling die zij doormaakt. Tijdens de training van donderdag zat ik te genieten van het uitstekende positiespel dat er werd gespeeld, het was misschien wel één van de beste trainingen die ik bij NEC heb gehad." Wel telt tegen FC Utrecht alleen de zege, waarschuwt Vloet.

"We hebben een overwinning nodig om aansluiting te krijgen met de ploegen boven ons. FC Utrecht is een hele sterke ploeg met veel creativiteit, maar wij zullen spelen op de winst. We maken als ploeg voetballend echt stappen en zitten in een goede fase. We kruipen langzaam richting het linkerrijtje en hopen deze lijn zondag voort te kunnen zetten."

NEC is de langst ongeslagen ploeg in de eredivisie met acht ongeslagen wedstrijden. De laatste nederlaag was op 27 november tegen FC Twente (2-4).

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Wellenberg, Nuytinck, Zomer, Amieux; Zimling, Schøne, Davids; Chatelle, George, Goossens.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.