Vleminckx pakt punt tegen AZ

NEC, of beter gezegd Vleminckx, heeft vanavond uit tegen AZ een punt weten te stelen. De ploeg had volgens Vloet een zeer nuttig trainingskamp in Spanje achter de rug, maar vooral in de eerste helft in Alkmaar was daar bitter weinig van terug te zien. Met George en Chatelle beginnend op de bank werd NEC in de eerste helft volledig overklast door AZ. Toch was het Vleminckx die in de 22e minuut NEC tegen de verhouding in op 0-1 zette. AZ stelde echter al snel weer orde op zaken met twee goals in de 30e en 35e minuut. Dat de rust met slechts 2-1 achter werd gehaald mocht een klein wonder genoemd worden.

In de tweede helft bleef NEC de onderliggende partij en leek een verdere achterstand een kwestie van tijd. Twintig minuten voor tijd bracht Vloet Chatelle in voor Davids. Het was echter een blunder van de AZ-verdediging die NEC ineens weer perspectief gaf. Vleminckx kreeg de bal wat gelukkig in de voeten gespeeld door een AZ-verdediger en bedacht zich geen moment. Met een schitterende curve waar menig topspits nog een puntje aan kan zuigen joeg de Belgische geweldenaar de bal onhoudbaar in de kruising achter Moreno: 2-2. Vloet bracht hierop George in het veld in een poging om geheel tegen de verhouding in op jacht te gaan naar de volle mep, maar drie minuten later mocht George alweer gaan douchen. Ditmaal niet vanwege een blessure, maar vanwege zeer dom doorglijden op een AZ speler terwijl de bal al lang weg was. Bossen trok resoluut een rode kaart en NEC moest ineens weer 10 minuten lang billen knijpen. Ondanks een stormloop op het NEC-doel werd het punt niet meer weggegeven en kan NEC dus opgelucht de terugreis aan.

Een op papier prima resultaat, maar voetballend was met name de eerste helft toch van dramatisch slecht niveau. Ook George zullen we minimaal weer een wedstrijd moeten missen. Vleminckx heeft echter wel succesvol Janko’s aanval afgeslagen en staat nog altijd bovenaan de topscorerlijst. Hopelijk ziet het er dit weekend een stuk beter uit.

Klik hier voor de statistieken van AZ – NEC.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.