Venneker: “Ik zou die titel graag houden”

Vandaag staat er een uitgebreid interview in De Gelderlander met de NEC-topscorer aller tijden in de Eredivisie: Hans Venneker. De inmiddels 66-jarige Rotterdammer, die in zijn enige seizoen ooit bij NEC (1967-1968) maar liefst 19 keer het net vond, heeft nog goede herinneringen aan zijn periode in Nijmegen. Zijn vrouw Sylvia verhaalt: "De mensen zijn anders dan in het westen. Toen Hans na één sei­zoen weer vertrok, hadden we hui­lende supporters aan de deur."

Venneker weet nog precies met wie hij bij NEC samen speelde. "Chris Geutjes, Bennie Werts, Ger Donners, Paul Merkx, Herbert Bönnen. Nico de Bree, na­tuurlijk. Maar de beste van alle­maal was Tiny van Reeken. On­voorstelbaar dat die nooit hogerop gekomen is." Ook zijn eerste kennismaking met de club staat hem nog goed bij. "Ons eerste gesprek was in dat ‘De Vereeniging’. Dat moest geheim blijven. Het bestuur had me op het hart gedrukt me aan te melden als meneer Janssen. Bij de hoofdingang zegt die por­tier: ‘Komt u verder meneer Ven­neker.’"

Bizar genoeg was Venneker helemaal niet op de hoogte van het gegeven dat hij de clubtopscorer van NEC in de Eredivisie is. "Dat las ik toe­vallig in Voetbal International." Maar nu hij dit weet, en Björn Vleminckx hem inmiddels tot op één doelpunt genaderd is, let hij inmiddels toch wel met een schuin oog op de uitslagen. "Ik ken Vleminckx een beetje. Type bonki­ge spits, zoals vroeger Kees van Kooten. Nu ik weet dat ik topsco­rer ben, zou ik die titel graag hou­den. 19 doelpunten. En daar zat geen strafschop bij, hè. Maar het wordt moeilijk. Nou ja. We eten er geen boterham minder om, hoor."

Raadpleeg de papieren versie van De Gelderlander van vandaag voor het volledige artikel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.