Swart: “NEC niet failliet, wel dikke plus”

Jacco Swart heeft vanavond, tijdens de inspreekavond over het Topsportcentrum, hard uit gehaald naar GroenLinks-fractieleider Noël Vergunst. Swart was niet te spreken over het door Vergunst getwitterde bericht over het aanstaande faillissement van NEC en noemt de berichten van de politieke partij "tendentieus, stemmingmakend en onjuist".

Vergunst, overigens ook NEC-supporter, Twitterde dinsdag allereerst het bericht: "de financiële cijfers NEC zijn binnen. club staat op omvallen. zonder Eendracht-deal, vorig jaar, was NEC failliet gegaan". En vervolgens meldde hij: "opmerkelijk, in maart 2011 keurde licentiecommissie KNVB plan van aanpak NEC goed. een van de leden was dr P. Depla". Vergunst meldde vandaag nog over de kwestie: "volgens cijfers die ik gisteren heb gekregen heeft nec eind dit seizoen negatief bedrijfsresultaat van bijna miljoen"

Swart reageert tegenover Omroep Gelderland. "Hij baseerde zich op onze halfjaarcijfers. Daar vallen we inderdaad op terug. Maar nu is Vleminckx verkocht voor een boekwinst van 1,6 miljoen euro. We maken nu 1,5 miljoen winst".

Overigens zal Vergunst ook dit berichtje kunnen lezen aangezien hij de DTH-Twitter volgt.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.