Stef Nijland op huurbasis naar NEC

Vandaag maakt NEC op haar website bekend dat een volgende versterking is aangetrokken. Stef Nijland wordt komend seizoen gehuurd van PSV, waar hij nog tot 2013 onder contract staat. De 22-jarige Nijland, die in 2008 de overstap maakte van Groningen naar PSV, wist in Eindhoven nog geen basisplek te veroveren. PSV leende hem eerder al uit aan Willem II, en nu dus een jaartje aan ons.

Na aankopen Platje en Koolwijk is Nijland dus de derde nieuweling in de selectie voor het komende seizoen en begint het team van Pastoor al in een relatief vroeg stadium gestalte te krijgen. Nijland stond ook in de belangstelling van ADO Den Haag, NAC, Roda JC en De Graafschap, maar wederom blijkt Aalbers slagvaardiger dan zijn collega’s. Aalbers zelf over de huur: "We zijn blij dat Stef zijn keuze op NEC heeft laten vallen, omdat we met hem een speler hebben vastgelegd die in wedstrijden het verschil kan maken."

Nijland verklaart zijn keuze voor NEC als volgt: "NEC heeft aangetoond dat talenten zich daadwerkelijk ontwikkelen. Tijdens de gesprekken met de club heb ik daar nogmaals een duidelijke bevestiging van gekregen. Kortom, ik kijk er naar uit om er een succesvol seizoen van te maken in Nijmegen." De filosofie ‘Voetbal is een vak’ zoals die door de technische leiding van NEC in de afgelopen jaren is neergezet, lijkt dus aan te slaan en de club wordt door steeds meer voetballers gezien als een goede opstap in hun carrière.

We mogen dan ook wederom concluderen dat er prima en doortastend gehandeld is door Aalbers. Wij van DTH wensen Stef hartelijk welkom bij de club en hopen dat het een heel mooi seizoen mag worden voor hem en ons!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.