Platje pakt punt voor NEC

In een bloedstollende eindfase in het hoge noorden heeft NEC vanavond uit bij FC Groningen een puntje gepakt. Held van de avond was Melvin Platje, die zijn naam van supersub weer eens waar maakte. De spits begon op de bank, maar zorgde in 10 minuten tijd met twee doelpunten voor het broodnodige punt. Ook Vadocz startte op de bank. Goossens startte wel in de basis; zijn blessure tegen Ajax bleek gelukkig niet ernstig.

In de eerste helft had NEC weinig problemen met Groningen. NEC speelde wederom niet groots, maar het tempo van Groningen was erg laag en dus kreeg NEC volop de tijd om in de wedstrijd te groeien. Het kreeg in de eerste helft zelfs de betere kansjes, zonder echt te imponeren. In de 25e minuut mocht Zeefuik vrij door op het Groningen doel, maar faalde hij hopeloos in de afronding. Aan de andere kant was het even later wel raak; na een onderschepte pass van Conboy werd Texeira kinderlijk eenvoudig de diepte in gelanceerd. Hij faalde oog in oog met Babos niet en maakte de 1-0.

De voorsprong van Groningen duurde echter maar 3 minuten. NEC kreeg een gemakkelijk gegeven vrije schop, die door Koolwijk in de 16 gemikt werd. Uit de kluts belandde de bal voor de voeten van Manchester City huurling Ibrahim die niet aarzelde en de bal hoog in het dak van het Groningen doel roste: 1-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft leek lange tijd een kopie van de eerste helft. Het tempo bleef laag, waardoor NEC de Groningers goed kon bijbenen. NEC bleef ook bij tijd en wijle kansjes creëren, maar deze waren simpelweg niet besteed aan de voorhoede. Zo belandde na een prachtig opzetje van Goossens en Van der Velde de bal pasklaar voor de voeten van Zeefuik, maar schoot deze wild en huizenhoog over.

Aan de overzijde was het wederom Texeira die liet zien wat een echte spits hoort te doen: een slecht weggewerkte bal uit een corner belandde in de 56e minuut voor zijn voeten en beheerst schoot hij de bal in de verre hoek achter Babos: 2-1. Een kwartier voor tijd bracht Pastoor jongeling Navarone Foor in voor Van der Velden, en even later kwamen ook Vadocz en Platje in het veld voor een laatste slotoffensief. Met nog 7 minuten op de klok onderstreepte Platje weer eens dat hij om de een of andere reden beter presteert als invaller dan als basisspeler, door met een fraaie kruller de 2-2 aan te tekenen.

Twee minuten later was het echter alweer 3-2 door een treffer van opnieuw Texeira. Het leek erop dat NEC opnieuw geen loon naar werken kreeg, zeker ook toen Groningen de laatste minuten op balbezit speelde. In de 3e minuut van de extra tijd mocht NEC toch nog een laatste uitbraak verrichten. Zeefuik strandde op de Groningen-verdediging, maar de bal belandde voor de voeten van Foor die meteen doorpasste naar Melvin Platje. Op haast identieke wijze van de 2-2 krulde de Volendammer ook de 3-3 binnen. Dit zou ook de eindstand zijn.

NEC pakt dus weer eens een puntje in een uitwedstrijd. Het moet echter gezegd dat het meer het slechte en trage spel van de Groningers was dan de verdienste van de Nijmegenaren waardoor dit verdiende punt mee naar huis kon. NEC werkte wederom hard, maar zoals al vaker dit seizoen schortte het grote delen van de wedstrijd aan aanvallende ideëen en koelbloedigheid in de afronding. Toch zal dit punt hopelijk een opsteker zijn voor de geplaagde ploeg van Pastoor. Volgende week wacht Twente uit, en daar zal toch echt heel wat meer gevraagd gaan worden van onze spelers.