Nuytinck: “Ik wil gewoon hier blijven”

Het blijft een apart fenomeen, de winter transfer periode. Een half seizoen al achter de rug, maar ineens kan je team er helemaal anders uit zien. Een goede eerste seizoenshelft kan volledig teniet gedaan worden door het plotseling wegvallen van je sterkhouders (januari 2009), of een slechtdraaiend team kan met enkele nuttige transacties ineens de geest krijgen (januari 2008). Vooral voor de supporters van de kleinere clubs is het een periode van nerveuze onzekerheid. Die paar uitblinkers die je team rijk is, kunnen van de ene op de andere dag met de noorderzon vertrokken zijn.

Maar waar we allemaal met een schuin oog de kranten in de gaten hielden voor nieuws over Vleminckx of Schöne, daar stond ineens het bericht dat Osasuna, de club van Vadocz, concrete interesse had in Bram Nuytinck. Een bericht dat duidelijk niet alleen ons verraste, maar ook Bram zelf. "In de winterstop bel­de mijn zaakwaarne­mer. Osasuna had concrete belang­stelling. Of ik in Spanje wilde gaan voetballen. Per direct. De Primera Division. Spelen tegen Real Ma­drid en Barcelona. Hartstikke mooi natuurlijk. Maar ik schrok wel. Ik had het totaal niet ver­wacht", vertelt Bram in De Gelderlander.

Osasuna mag dan momenteel tegen degradatie strijden in Spanje, het blijft natuurlijk wel een club van naam. Na goed beraad besloot Nuytinck echter toch om het bod van de Spanjaarden naast zich neer te leggen. "Omdat ik me supergoed voel bij NEC. Ik kom uit de eigen jeugd. Nijmegen is mijn stad. Mijn fami­lie woont er. Ik heb geen vriendin. Ik voel me nog te jong om alleen naar het buitenland te gaan", verklaart hij zijn besluit. Een dappere beslissing, vooral aangezien veel spelers van zijn leeftijd of zelfs nog jonger al snel voor het grote geld kiezen. Bram heeft zijn keuze echter zeer weloverwogen gemaakt en werd hierbij volledig ondersteund door zijn omgeving. "Mijn fa­milie, mijn zaakwaarnemers. Ze begrepen me. In de spelersgroep heb ik het besproken met Bas Si­bum, Ramon Zomer en Niels Wel­lenberg. Alle drie vonden ze het een slimme keuze om voorlopig hier te blijven. Dat maakte het voor mij wel iets gemakkelijker."

Ook Carlos Aalbers is verheugd over het besluit van Nuytinck. "Hoe Bram zich opstelde in de­ze zaak, daar heb ik respect voor. Een jongen met een NEC-hart. Voorlopig wil hij bij ons blijven, om zich goed te kunnen ontwikke­len. Hij denkt er anders over dan veel jonge spelers die vaak te vroeg de overstap naar een buitenlandse club maken. Natuurlijk heb ik een technische en een economische pet op. Maar duidelijk is wel dat we sportief gezien een steeds gro­ter onderpand krijgen."

Nuytinck onderschrijft de woorden van de TD volledig. "Ik zou er fi­nancieel wel op vooruitgaan. Maar daar gaat het me nu in eerste in­stantie niet om. NEC staat me heel erg aan. Vorig seizoen hebben ze mijn contract opengebroken. Sinds een jaar sta ik in de basis. Ik heb Jong Oranje gehaald. En dan opeens dit. Kan ik naar Osasuna. Ze willen me links in het centrum hebben. Ook nog eens mijn favoriete positie. Natuur­lijk heb ik wat dingen opgezocht. Krisztian Vadocz staat er onder contract. Maar toen hij bij NEC zat, speelde ik in de A1. Verder vooral Spanjaarden in de selectie. In 2007 halve finalist in de UEFA Cup. Vorig seizoen bijna gedegra­deerd. Nu staan ze weer laag. Het ligt in het noorden van Spanje. Op driehonderd kilometer van Barce­lona en verder heb ik niet meer ge­keken. Omdat het eigenlijk ook niet uitmaakt wie er zich bij NEC voor mij meldt. Ik wil gewoon hier blijven. Mezelf ontwikkelen. Belangrijk worden voor de club."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.