NEC zegeviert met hulp van de grens

Vanavond mocht NEC in de Kuip aantreden tegen Feyenoord. NEC zit na twee zeges op rij (Volendam in de beker en Utrecht in de competitie) weer wat beter in hun vel, terwijl Feyenoord afgelopen weekend nog met 6-0 op de todden kreeg van Groningen en ook in de beker werd uitgeschakeld.

Feyenoord liet duidelijk merken dat men iets goed te maken had na de grote nederlaag en zette de eerste 5 minuten direct vol aan. Toch was het NEC dat in de 7e minuut op voorsprong kwam. Bij een vrije trap van Koolwijk stond Van der Velden bijna 2 meter buitenspel, maar de grensrechter hield in een vlaag van verstandsverbijstering de vlag naar beneden. Van der Velden knikte de bal dankbaar achter keeper Mulder en geheel tegen de verhouding stond NEC dus ineens op 0-1.

Die voorsprong zou NEC ook niet meer uit handen geven. Ondanks bij vlagen belabberd veldspel van de Nijmegenaren en een groot veldoverwicht van Feyenoord, hield de NEC-verdediging goed stand. Zelf kreeg de ploeg nauwelijks nog kansen en in de tweede helft stonden er op een gegeven moment zelfs helemaal geen ‘echte’ aanvallers in het veld tot de late wissel van Platje voor Koolwijk, maar het ene doelpunt bleek genoeg voor de overwinning. Feyenoord ontbeerde de creativiteit en de snelheid in de balcirculatie om de muur van NEC omver te krijgen.

Zo pakt de ploeg van Pastoor dus, na zes competitienederlagen, de tweede overwinning op rij. Mooi was het niet en verdiend wellicht ook niet echt, maar wie maalt daar om. Een zege in de Kuip is uiteraard een prima resultaat, en een schitterende plek om de eerste uitoverwinning van het seizoen te claimen.