NEC verliest de eerste serieuze test

NEC heeft de eerste serieuze test in de oefencampagne thuis met 0-1 verloren van Real Mallorca.  De club uit de Spaanse Primera Division, met in de basis de Nederlanders Jonathan de Guzman en Gianni Zuiverloon, was te gelouterd voor NEC en speelde bij vlagen ook erg hard.

De eerste helft was bepaald niet spectaculair. Mallorca nam geen enkel initiatief en NEC miste de geblesseerde Remy Amieux en de geschorste Ryan Koolwijk, waardoor er teveel vaste patronen ontbraken. Met Pavel Cmovs als rechtsback en Nathaniel op links in plaats van rechts misten NEC impulsen van achteruit. Ook Lasse Schöne kwam als centrumspits nauwelijks in het stuk voor. Centrumverdediger Rens van Eijden was ook niet wendbaar genoeg voor de positie van controlerende middenvelder. NEC noteerde, pas na 39 minuten, voor rust de enige kans. Eerst pareerde doelman Dudu Aouate, in de competitie hoogstwaarschijnlijk tweede keus, een inzet van Schöne en daarna hield hij Platje van het scoren af. 

Na rust sloegen de Spanjaarden toe via Victor, die randje buitenspel vrij door kon lopen op Jasper Cillessen: 0-1. Bij NEC maakte Amieux na een rugblessure als invaller zijn rentree. De jonge Navarone Foor, normaal aanvallende middenvelder, verving Van Eijden als defensieve middenvelder. De juist ingevallen Ximo schopte Remy Amieux ordinair onderuit en kreeg volkomen terecht de rode kaart. De Fransman moest weer gewisseld worden voor Cayfano Latupeirisssa. John Goossens ging daarom linksback spelen. Schöne wist een voorzet van Leroy George niet af te ronden. Ook Platje miste na een prachtige pass van Nick van der Velden. Jasper Cillessen moest zich strekken bij een lob van afstand door Marti Crespi. NEC had geen enkele dreiging meer en zakte weg naar een bedenkelijk niveau.

Opstelling NEC: Cillessen; Cmovs, Nuytinck, Zomer, Will (57. Amieux, 62. Latupeirissa); Van der Velden, Van Eijden (57. Foor), Goossens; Platje, Schöne, Nijland (57. George).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.