NEC speelt gelijk, Vleminckx is topscorer

Vanmiddag heeft NEC in Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. De Rotterdammers hadden op papier nog een minieme kans op een play-off plek, maar leken hier zelf in de praktijk nauwelijks meer in te geloven. Het was dan ook NEC dat in de 12e minuut op voorsprong kwam. Niet door een doelpunt van Vleminckx ditmaal, maar door een schot van Lasse Schöne die alweer zijn 7e Eredivisietreffer van deze jaargang aantekende. Vlak voor rust kwam Feyenoord via Castaignos langszij.

In de tweede helft wisten beide ploegen het net niet meer te vinden en bleef 1-1 dus ook de eindstand. Vleminckx wist dus niet zijn ‘volle kratje’ (zoals de jongens van Legio Noviomagum het eerder op de dag nog in een sfeeractie hadden omschreven) te verkrijgen. Zijn 23 treffers dit seizoen bleken echter voldoende voor de topscorer titel van de Eredivisie, aangezien Bulykin en Junker ook niet meer tot scoren kwamen vandaag. Vleminckx is daarmee de eerste NEC’er sinds Cas Janssens, en de tweede NEC’er ooit in de clubgeschiedenis, die de nationale topscorer titel op zijn naam schrijft. Toch nog een prijs voor ons cluppie dus dit seizoen!