NEC pakt puntje na wisselvallige wedstrijd

Tegen FC Utrecht kon NEC zichzelf vandaag weer enig uitzicht verschaffen op een play-off plek. NEC ging dan ook strijdlustig van start en speelde de eerste twintig minuten prima voetbal, ondanks de afwezigheid van basiskrachten Vleminckx, Sibum en Will. Na een vroege afgekeurde goal (buitenspel) van Schöne viel na 8 minuten toch de dik verdiende 1-0 voor NEC, nadat Goossens een voorzet van Wellenberg binnenschoot. Na 20 minuten begon het spelbeeld echter langzaam te kantelen en kwam Utrecht wat meer in de wedstrijd, zonder de eerste helft echt gevaarlijk te worden. NEC deed zichzelf tekort door met ‘slechts’ 1-0 te gaan rusten, vooral doordat de NEC aanval met het gemis van Vleminckx en een zeer povere vertoning van zowel George als Chatelle geen vuist meer kon maken.

De tweede helft werd het weer slechter en het aanvalsspel van NEC helaas ook. Vanaf de aftrap pakte Utrecht het initiatief en NEC kwam er die helft eigenlijk nauwelijks meer aan te pas. Nadat de teleurstellende George na een goed uur was gewisseld voor Ten Voorde, viel in de 74e minuut de al lang in de lucht hangende gelijkmaker via Van Wolfswinkel, na voorbereidend werk van Mertens: 1-1. Tien minuten voor tijd kwam Otten in het veld om Wellenberg te ontlasten, die Mertens niet meer in bedwang kreeg. Even later werd de andere tegenvallende vleugelspits Chatelle vervangen voor Latupeirissa. Met kunst en vliegwerk van vooral doelman Cillessen (terecht wederom Man of the Match) bleef de ongeslagen status behouden. Twintig minuten prima voetbal in de Goffert vandaag, maar het blijft een raadsel waarom NEC zulke druk vooruit niet over grotere delen van een wedstrijd kan volhouden.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.