NEC naar kwartfinale KNVB beker

Vanavond heeft NEC ten koste van de Groesbeekse amateurs van Achilles ’29 de kwartfinale van de KNVB beker bereikt. Ook al kwam een overwinning niet onverwacht, Alex Pastoor zal toch een zucht van verlichting hebben de geslaakt dat hij redelijk schadevrij de kerst gehaald heeft bij NEC. De resultaten en vooral het getoonde voetbal zijn dit seizoen immers ietwat teleurstellend.

Dat zullen de spelers wellicht ook gedacht hebben. De eerste tien minuten klapten de elf van NEC er namelijk vol op. Helaas zakte het nivaeu van de wedstrijd daarna langzaam maar zeker weg en werd Achilles zelfs wat brutaler. Toch was het NEC dat na 17 minuten spelen de 1-0 aantekende via Vadocz. Tien minuten later was het Goosens die na een voorzet van Vadocz met een prachtig lobje keeper Achilles-Ditewig verschalkte. De rest van de eerste helft werd zoals dezer dagen gebruikelijk bij NEC gekenmerkt door slordig voetbal en veel slechte passes en balverlies. De ruststand was dan ook 2-0.

In de twee helft trok Achilles meteen fel van start en kreeg het zelfs enkele kansjes. Ook NEC dook een paar keer gevaarlijk op in de buurt van het Achilles doel, maar vooral Zeefuik grossierde in missers. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Zeefuik, die nog altijd geen enkel doelpunt heeft gescoord voor de Nijmegenaren, in de 62e minuut werd gewisseld voor Platje. Platje wist 5 minuten voor het einde wel nog het net te vinden, en zo eindigde NEC-Achilles ’29 in een 3-0 overwinning.

Een mooie opsteker dus voor NEC bij het ingaan van de winterstop. Het voetbal was wederom niet al te best, maar weinigen zullen daar om malen in een bekerduel. Feit is dat NEC zich bij de laatste 8 schaart, in de wetenschap dat twee van de huidige top-vier teams deze ronde nog het toernooi zullen verlaten (Ajaz treft AZ en Twente treft PSV). Misschien dus toch nog een achterdeurtje naar Europa?