NEC knokt zich op epische wijze naar gelijkspel

Tegen de huidige nummer 1 moest NEC vandaag een duikeling op de ranglijst zien te voorkomen. Na een eerste helft waarin beide ploegen weinig kansen wisten te creëren, knalde George op aangeven van Will de bal snoeihard achter Isaksson in de 41e minuut: 1-0. Nog voor de pauze kwam PSV via Dzudzak, die slim voor Will kroop, alweer op gelijke hoogte.

In de tweede helft zette PSV een tandje bij. In de 64e minuut zette Lens, Amieux met een schouderduw aan de kant en knalde de bal in de korte hoek langs Zomer en Cillessen op voor de 1-2. De wedstrijd werd nu harder. Eerst ontsnapte Pieters aan een donkerrode kaart na een smerige aanslag op Chatelle, even later was het Vleminckx die na een lompe tackle met geel goed wegkwam. Wellenberg kwam erin voor Will, maar verstapte zich enkele minuten later ongelukkig en lijkt weer enige tijd uit de roulatie. Met Amieux nog rondkreupelend na de duw van Lens en Sibum als noodverband op rechtsback ging NEC desalniettemin vol op jacht naar de gelijkmaker. PSV kreeg meerdere keren grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar faalde in de afronding. In de 3e minuut van de blessuretijd, terwijl half NEC zich met kramp en andere ongemakken over het veld sleepte, was het aanvoerder en uitblinker van de dag Zomer die alsnog de Nijmegenaren loon naar werken gaf. Zowat op de rug van Manolev klimmend kopte de verdediger de 2-2 binnen.

Na de blamage tegen ADO Den Haag heeft NEC zich vandaag dus weer van zijn goede kant laten zien voor eigen publiek. Het was niet allemaal even mooi, maar onze ploeg heeft magistraal geknokt voor elke meter en zich tot aan de slotseconde helemaal kapotgevochten. Zo willen we dat zien, hulde!