NEC hard onderuit in Alkmaar

NEC heeft de fraaie wedstrijd tegen Excelsior van afgelopen maandag geen vervolg kunnen geven. In Alkmaar verloor de ploeg van Alex Pastoor ietwat geflatteerd met 4-0. NEC startte met Rens van Eijden naast Bram Nuytinck in het centrum, vanwege het plotselinge vertrek van aanvoerder Zomer naar Heerenveen eerder deze week. In de eerste helft hadden beide partijen moeite het spel te maken. NEC bleef eenvoudig op de been en had met enkele fraaie dieptepasses op Melvin Platje bij vlagen zelfs het gevaarlijkste van het spel. Er leek bij de rust, die met 0-0 werd ingegaan, dan ook weinig aan de hand.

Na rust schakelde AZ een tandje bij. Toch had het een dood spelmoment en een foutje van Cillessen nodig om op 1-0 te komen. Een kleine 10 minuten later was het over en uit voor NEC. Scheidsrechter Van Boekel zag in een overtreding van Cmovs een penalty en een rode kaart, een straf die totaal buiten proporties was. Na deze zoveelste scheidsrechterlijke dwaling op de Nederlandse velden was er voor de 10 man van NEC weinig eer meer te behalen. AZ speelde NEC helemaal zoek en Altidore scoorde dan ook niet verrassend in de 73e minuut de 3-0. In de slotfase werd het ook nog 4-0. Een flinke oorwassing dus voor onze ploeg. Snel vergeten en op naar volgende week zaterdag, wanneer we Heracles op bezoek krijgen.