Leden in bussen niet-leden, bussen leden leeg?

Hoewel de verkoop voor Vitesse-NEC via de online ticketshop in principe een verbetering lijkt te zijn ten opzichte van de irritante en soms zelfs beangstigende toestanden op het voorplein, lijkt er toch een wat problematisch mechanisme in het systeem te zijn ingebouwd. Als je als groep wilt gaan (en dat zal voor de meesten van ons gelden) kun je alleen in een bus voor leden van de supportersvereniging terechtkomen als iedereen lid is. Is ook maar één van je vrienden geen lid, dan kom je automatisch in de bussen voor niet-leden terecht als je gezamenlijk bestelt. Dat gaat met een relatief klein aantal bussen natuurlijk hard, terwijl er vervolgens bussen voor leden misschien niet vol komen.

Natuurlijk was het in het oude systeem ook al zo geregeld (groep met één of meer niet-leden alleen in bussen niet-leden), maar omdat die verkoop altijd pas als laatste plaatsvond, kozen veel leden voor zekerheid en dus een plek in de bussen voor leden van de supportersvereniging. Doordat nu alles gelijktijdig en met vrije keuze in de verkoop kwam, zat die natuurlijke duw richting sv-bussen niet in het systeem ingebakken. Lullig dus voor niet-leden, die nu massaal hun schaarse plek ingenomen zien worden door leden die de iets hogere prijs voor lief nemen om samen met vrienden te reizen, maar ook voor ons allemaal als het betekent dat niet alle kaarten worden verkocht.

Zeker als dat laatste het geval is, zou NEC er verstandig aan doen de komende dagen aan te kondigen dat leden nog tot een bepaald moment kaarten kunnen kopen, waarna niet-verkochte plaatsen weer vrij komen voor niet-leden. In de praktijk gebeurde dat in het verleden ook vaak, maar toen waren de verkoopmomenten ook veel duidelijker afgebakend. Uiteindelijk zijn twee dingen namelijk boven alles van belang: een vol uitvak om mee te beginnen en de volle winst in de glasbak om het compleet te maken!

Voor de komende jaargang is het misschien de hoogste tijd om het onderscheid tussen bussen los te laten. Leden en niet-leden gewoon sowieso bij elkaar. Eventueel, maar dat ligt aan je kijk daarop, wel met een bepaald aantal kaarten gereserveerd voor leden, maar dan dus niet per bus gereserveerd. In dit internettijdperk moet dat zonder al te veel problemen te regelen zijn. Bovendien krijgen leden dan ook gewoon altijd de korting waar ze recht op hebben. Voorzover die korting terecht is, maar dat is weer een andere discussie…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.