Koolwijk voor 3 jaar naar NEC

NEC heeft middenvelder Ryan Koolwijk vastgelegd. De 25-jarige Rotterdammer komt over van Excelsior, waar hij zich dit seizoen nadrukkelijk profileerde. Koolwijk ondertekent in Nijmegen een contract tot medio 2014, mits hij de medische keuring doorstaat.

De linksbenige middenvelder volgt zijn trainer Alex Pastoor, die in de zomer overstapt van Excelsior naar NEC. „Ik zie NEC als een grote stap voorwaarts in mijn carrière”, zei Koolwijk maandag. Het contract van de middenvelder bij Excelsior loopt komende zomer af, waardoor hij transfervrij kon overstappen.

De Rotterdammer is bezig aan zijn vierde seizoen bij Excelsior. Hij kwam dit seizoen onder meer door zijn uitstekende traptechniek in de belangstelling van diverse clubs. De kans is aanwezig dat Pastoor behalve Koolwijk nog meer spelers van Excelsior meeneemt naar Nijmegen. Zo staat spits Guyon Fernandez ook nadrukkelijk in de belangstelling van NEC.

Met de transfer troefde NEC streekgenoot De Graafschap voor de tweede keer af. Eerder toonden de Doetinchemmers al warme belangstelling voor Alex Pastoor die uiteindelijk ook voor NEC koos.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.