Jeugdopleiding met FC Oss ten einde, wellicht Gelderse samenwerking?

We weten het allemaal nog niet zeker, maar hebben toch van betrouwbare zijde vernomen dat er volgend seizoen het een en ander gaat veranderen met de jeugdopleiding. De huidige partner, FC Oss, speelt in de Topklasse en de eerste ervaringen met een gedeelde jeudgopleiding met een amateurclub zijn niet positief. Hoewel FC Oss kans maakt weer naar de eerste divisie te promoveren, lijkt NEC toch te hebben besloten de koers te verleggen. Dat wil niet zeggen dat de jeugdopleiding weer helemaal zelfstandig wordt.

Enigszins verontrustend is het wel, maar het lijkt erop dat voor de jeugd de samenwerking toch in Gelderland wordt gezocht en wel met de voetbalschool van AGOVV en vitesse. Zeker met het nieuw te bouwen sportcomplex op Papendal zou dat de kosten voor alle betrokken partijen behoorlijk drukken. Bovendien biedt het NEC de ruimte om een ander gebruik te maken van het complex rond de Eendracht. Wellicht wordt een deel van de trainingsvelden opgeofferd voor parkeergelegenheid bij het nieuwe stadion.

Hoewel nog niets definitief is, verontrust het ons wel behoorlijk. Een gedeelde jeugd met andere Gelderse clubs, onze vrienden in het bijzonder, zorgt natuurlijk niet voor de wenselijke clubbinding. We vinden dan ook dat er meteen iets moet gebeuren. Deze plannen moeten we niet afwachten. We willen jullie dan ook vragen om ons in maximaal 100 woorden, geen scheldpartijen a.u.b., te mailen waarom dit een slechte denkrichting is (info@detrouwehonden.nl). Wij zullen deze bijdragen bundelen en aan Carlos Aalbers aanbieden. Uiteraard zullen we ook op de site een bloemlezing uit de ingezonden stukken publiceren. Met het oog op de derby lijkt ons de altijd goed bezochte training op de zaterdag voor de wedstrijd een goed moment om ze te overhandigen. Jullie kunnen ons dus tot aanstaande zaterdag mailen. Doe dat. Een gezamenlijke jeugdopleiding is een eerste stap op een bijzonder heilloos pad!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.