Gras van de buren: Schoenmaker blijf bij je leest!

In deze rubriek met de naam "gras van de buren" pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Havant.

Gisteravond werd op Westleigh Park in Havant (een klein Engels plaatsje in de buurt van Portsmouth) een wedstrijd afgewerkt tussen Havant & Waterlooville en Dorchester (Football Conference South, zeg maar de Engelse 6e divisie). Op zich niks raars aan, tot een bizar incident in de 70e minuut. Het stond op dat moment 1-1, toen er opeens een streaker, slechts gekleed in een ‘mankini’ (het minuscule zwempak bekend van de Borat film) het veld op kwam rennen.

Nadat enkele stewards een minuut lang vergeefs hadden geprobeerd om de man van het veld te krijgen, besloot de aanvoerder (en tevens coach) van Dorchester, voormalig Sheffield United speler Ashley Vickers, om een eind te maken aan de rare capriolen van de streaker. Met een ware rugbytackle worstelde Vickers de man naar de grond, waarop de dankbare stewards hem afvoerden. Tot verbazing van alles en iedereen liep de scheidsrechter vervolgens op Vickers af en gaf hem een rode kaart! Ook de assistent-coach en de materiaalman, die verhaal kwamen halen bij de scheids, werden de tribunes op gestuurd. Dorchester verloor de wedstrijd vervolgens met 3-1.

Voormalig scheidsrechter Graham Poll (bij velen vooral bekend als de man die op het WK 2006 in de wedstrijd Kroatië – Australië drie keer geel trok voor een en dezelfde speler) analyseerde desgevraagd: "Volgens de regels kun je rood krijgen voor een gewelddadige actie op het veld, er staat verder nergens omschreven tegen wie die gewelddadige actie gericht moet zijn. Mijn advies aan spelers luidt dus, ingeval er politie of stewards aanwezig zijn, om die mensen hun werk te laten doen en niet tussenbeide te komen."

Een goede tip dus voor onze jongens: mocht er ooit een mafkees bij ons het veld op rennen, laat de stewards het oplossen en onderneem zelf geen actie, want voor je het weet heb je een prent van een overenthousiaste scheids te pakken!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.