Gras van de buren: 28 december, kikker in je…uh…

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Tilburg, met dank aan onze Spaanse connectie Sander!

Grote opwinding in Tilburg, want op 28 december kwam het bericht naar buiten dat Willem II de eerste wintertransfer had afgerond. Allen hoopten op een grote naam die de Tilburgse formatie voor degradatie zou gaan behoeden, maar niets was minder waar. Op 28 december verscheen op de website van het Spaanse Atlético de Marbella, uitkomend in de Spaanse Segunda Division, het bericht dat Javi Cervera was overgenomen door Willem II.


De illustere Javi Cervera, wie kent hem niet…

Trainer Heerkens had tijdens zijn vakantie de wedstrijd van Atlético de Marbella tegen Tolox bezocht en was zodanig onder de indruk geraakt dat hij nog twee wedstrijden had bekeken. Willem II besloot de speler daarop aan te trekken voor 30.000 euro en beloofde een oefenwedstrijd tegen Marbella te komen spelen.

Het bericht werd al gauw door de Nederlandse media overgenomen. Omroep Brabant plaatste het als eerste, op de voet gevolgd door nationale voetbalwebsites als goal.com en voetbalprimeur.nl. Er was echter geen enkel medium dat onderzoek naar de waarheid van het toch opmerkelijke bericht deed. Dan waren ze er al snel achter gekomen dat 28 december in Spanje Día de los Santos Inocentes is, de Spaanse equivalent van 1 april. En hadden ze hun huiswerk helemaal goed gedaan, dan waren ze erachter gekomen dat Atlético de Marbella 13 jaar geleden ophield te bestaan…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.