George zit in de wachtkamer, Zimling naar de dokter

Leroy George zit voorlopig in de wachtkamer want NEC is nog niet tot contractverlenging overgegaan. George tekende afgelopen zomer een contract voor één jaar, met een optie voor nog twee seizoenen. NEC heeft die optie tot dusver echter nog niet gelicht.

"NEC moet voor een bepaalde tijd aangeven of ze die optie willen lichten", zegt de 23-jarige buitenspeler in De Gelderlander. "Ik heb er nog niets over gehoord, ook niet via mijn zaakwaarnemer. En dat begrijp ik ook wel, hoor. Welke club verlengt nou het contract van een geblesseerde speler? Aan de andere kant was het mooi geweest als de club het vertrouwen op die manier al had uitgesproken."

George, die last had van een enkelblessure, richt zich voorlopig enkel op het sportieve gedeelte en beseft dat NEC goed draait. Toch ziet hij mogelijkheden. "Het positiespel was goed. Maar je ziet wel dat we weinig diepgang hadden. Daarin kan ik wel wat betekenen. We misten iemand die als het heel lang 0-0 stond iets kan forceren. Iemand die een actie maakt. Dat is natuurlijk wel iets wat mij ligt", aldus George.

Een ander verhaal is Niki Zimling. Hij heeft een gedeelte van de training maandagochtend en de hele middagtraining namelijk moeten laten schieten. De Gelderlander meldt dat de middenvelder last kreeg van een vervelende blessure. De Deen kampt met een ingewikkelde blessure, waarbij hij last krijgt van een botje in zijn achterste.

"Dat komt omdat ik een scheve bekken heb. Mijn rechterbeen is bovendien iets korter. Daar krijg ik wat last van bij de overgang van kunstgras, waarop we de laatste maanden getraind hebben, naar gewoon gras. Een andere demping, dat voel ik meteen", legde de Deen maandag uit.

De kwestuur heeft te maken met een blessure uit het verleden. Zimling brak op zestienjarige leeftijd zijn rechterbeen op drie plaatsen. "Ik was toen volop in de groei. Mijn rechterbeen is sindsdien iets korter." De huurling van Udinese had in de competitiewedstrijd tegen Ajax dit seizoen last van dezelfde klachten. Zimling is na de ochtendsesie behandeld. "Ik voelde het ’s nachts al. Met wat fysio hebben we de boel los proberen te krijgen. Ik laat me opnieuw behandelen. Hopelijk is het niet al te ernstig."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.