Een recordseizoen!

Wie niet beter weet, zou kunnen denken dat de topscorerstitel het enige hoogtepuntje van onze club is dit seizoen, maar er zijn meer records die uit de boeken zijn gegaan dit jaar. Hier een aantal seizoensrecords op een rijtje:

* Nog nooit scoorde NEC 57 doelpunten in de Eredivisie.

* Nog nooit maakte NEC 27 doelpunten in uitwedstrijden in de Eredivisie.

* Tegen alle tegenstanders hebben we minimaal 1 punt gepakt. Dit record hadden we al bijna te pakken in seizoen ’07-’08, maar toen bleek degradant Excelsior (of all teams!) tot twee maal toe te sterk voor ons. Ook in ’69-’70 (Sparta) en ’70-’71 (ADO) was het een enkele club die ons van dit record af hield, terwijl in 2001-2002 zowel Feyenoord als Roda JC tot tweemaal toe te sterk bleken.

* Voor de tweede keer hebben we de topscorer in de eredivisie, maar deze keer wel met 23 goals, een record. Ook het clubrecord van het aantal gescoorde doelpunten, 19 stuks door Hans Venneker, is daarmee uit de boeken.

* Nog nooit maakte een NEC’er 4 hattricks in één seizoen in de eredivisie. Sterker nog, nog nooit waren er 4 hattricks te zien in een seizoen in de Eredivisie.

* Kijken we naar de seizoenshelften afzonderlijk, dan scoorde Vleminckx zowel in de eerste als in de tweede seizoenshelft de meeste goals ooit voor NEC in de Eredivisie. In de eerste seizoenshelft moet Vleminckx dat record nog wel delen met Hans Venneker.

* De laatste buitenlandse spits scoorde 35 goals voor NEC, precies 1 goal meer dan de eerste buitenlandse spits Moises Bicentini.

Heb je nog meer records kunnen ontdekken? Mail ons gerust!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.