DTH opinie: Een kat in het nauw…

Het contrast kon niet groter dit seizoen. Van de uiterst idealistische shirtsponsoring energy4life naar een vage kredietverstrekker, althans zo leek het. NEC deed echter goed haar best om voorschotje.nl in de markt te zetten en door de uiterst klantvriendelijke "gratis" leenmethode nog eens extra onder de aandacht te brengen, leek het alsof voorschotje.nl een idealistisch bedrijf zonder winstoogmerk was. Hulde voor deze marketing. Nadat de eerste storm van sceptici even was gaan liggen, werd het business as usual en was er zowaar even rust, na de voor NEC toch erg lastige zoektocht naar een shirtsponsor.

Tot gisteren. NEC kwam in het nieuws en niet op een goede manier. Overal stond "hoofdsponsor NEC in conflict met AFM" en zelfs "Sponsor NEC lapt regels aan laars." Niet echt prettig voor een club die met allerlei sociale projecten hard werkt aan een positief imago van sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Kennelijk is de naam NEC veel bekender dan voorschotje.nl en richt de media haar pijlen in eerste instantie op NEC. Een beetje oneerlijk is dat natuurlijk wel, omdat NEC geen partij is in het conflict tussen voorschotje.nl en AFM, maar het bijzinnetje dat in alle berichten staat, laat wel zien dat NEC bewust risico genomen heeft met deze sponsor. NEC was namelijk op de hoogte van de conflicten tussen voorschotje.nl en AFM. En simpel gezegd is voorschotje.nl volgens AFM een fout bedrijf en dus heeft NEC een foute sponsor. Een bevestiging van de vrees die de eerder genoemde sceptici hadden toen de naam van de sponsor bekend werd gemaakt.

Het siert voorschotje.nl wel dat ze dit met NEC vooraf besproken hebben, ze hadden ook hun mond kunnen houden, zodat NEC nu net zo verrast zou zijn als veel supporters. Je kunt je wel afvragen waarom NEC in hemelsnaam een bedrijf als sponsor heeft genomen uit een "gevaarlijke" bedrijfstak met een "gevaarlijk" conflict met AFM. Kennelijk is een dergelijk bedrijf niet alleen een laatste redmiddel voor veel mensen met financiele zorgen, maar ook voor voetbalclubs met dezelfde problematiek. De bekende kat in het nauw die rare sprongen maakt, soms ook een beetje over de rand misschien. Maar ach, wat maakt het uit, een kat heeft immers 9 levens!  

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.