DTH Awards 2010-2011: Het Mooiste Hokkie

De tweede stemronde van de DTH Awards is voor "Het Mooiste Hokkie"
(De speler met het fraaiste doelpunt van dit seizoen)

De genomineerden zijn:

Leroy George

De vleugelspeler heeft dit seizoen, mede door een slepende voetblessure, slechts sporadisch zijn kwaliteiten kunnen tonen. Het was echter genoeg om de technische staf ervan te overtuigen om hem een contractverlenging aan te bieden. Zijn doelpunt thuis tegen PSV (13 maart, eindstand 2-2) zal daar ongetwijfeld een rol in gespeeld hebben. Na goed voorbereidend werk van Will, die op de rechtflank op kwam zetten tot rand zestien en de bal panklaar teruglegde, haalde George van zo’n 20 meter afstand snoeihard uit en zag de bal via de linkerpaal in het rechter zijnet verdwijnen. Een beauty van een goal, die Isaksson (niet voor het eerst, zoals je straks hieronder zult lezen) kansloos liet.

Björn Vleminckx

De teller staat op het moment van schrijven op 18 treffers, nog een doelpunt verwijderd van een gedeeld clubrecord. Zoals het een echte spits betaamt waren niet al deze doelpunten even mooi, met een intikkertje hier en een simpele kopbal daar. Maar een paar van zijn goals tonen toch duidelijk waarom Vleminckx nog altijd in de race is voor Eredivisie topscorer 2010-2011. Vooral zijn tweede treffer uit bij AZ (19 januari) die de 2-2 op de borden bracht, was in onze ogen illustratief voor de groei die Björn heeft doorgemaakt onder de bezielende leiding van De Gier en Kluivert. Een ietwat mislukte kopbal van Marcellis wordt door Vleminckx, die net op de weg terug is naar de eigen helft, gewiekst opgepikt. Tussen twee AZ verdedigers in haalt hij van zo’n 20 meter afstand hard uit en met een fraaie curve verdwijnt de bal over de graaiende armen van doelman Moreno heen in het doel. Pure klasse.

John Goossens

Dat onze John over een magistrale traptechniek beschikt weten we inmiddels al lang. Vorig seizoen werd zijn treffer tegen ADO Den Haag nog landelijk verkozen tot doelpunt van het jaar. En ook dit seizoen heeft John er vijf ingelegd, waaronder een schoonheid van een goal tegen de aartsrivaal. Was dat de aanzet tot een overwinning geweest, dan had dat doelpunt hier vast bij de nominaties gestaan. Nu echter vonden wij, puur op stijl, zijn vrije trap uit bij PSV (11 september) toch net iets mooier. Van een goede 35 meter afstand knalde Goossens de bal snoeihard hoog in de linker bovenhoek: 0-1! Isaksson kon alleen maar gelaten toekijken. Helaas werd het uiteindelijk 3-1, maar dat maakt het doelpunt uiteraard niet minder mooi!

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.