DTH-awards 2010-2011: de uitslagen!

Het is eindelijk weer zover, de langverwachte dag waar iedere rechtgeaarde NEC supporter het hele seizoen naar toe leeft: de uitslagen van de DTH Awards zijn bekend! Opnieuw zijn er dit jaar stemrecords gebroken en hebben busladingen fans zich met moegestreden muisknopvingers naar de eindstreep gesleept. De Trouwe Honden willen bij deze dan ook iedereen bedanken die opnieuw de moeite heeft genomen om de afgelopen weken een stem uit te brengen. Jullie stem is immers hetgene wat deze Awards hun bestaansrecht en waarde geeft.

De uitslagen!

We trapten deze Award-serie zoals gebruikelijk weer af met ‘De Gouden Retriever‘, de prijs voor de meest supportersvriendelijke speler. Vleminckx, Babos en Cillessen mochten voor deze Award aan de startlijn verschijnen. Het bleek lange tijd een nek-aan-nek gevecht tussen de drie, maar uiteindelijk was het net als vorig seizoen Belgische charme die de doorslag gaf. Dit jaar had Björn Vleminckx er zelfs geen ‘moon’ richting de vistas-supporters voor nodig. Het moge dus duidelijk zijn dat de sympathieke Vleem volgend seizoen niet alleen op het veld, maar ook erbuiten, door velen van ons gemist zal worden.

De tweede trofee was een nieuwkomer in het pantheon van de DTH Awards: ‘Het Mooiste Hokkie‘. Deze prijs gaat naar de speler die dit seizoen het mooiste doelpunt heeft gescoord. Niet geheel onverwacht kozen jullie voor het doelpunt van specialist John Goossens.

Zijn treffer tegen PSV was misschien wel niet zo mooi als zijn doelpunt vorig seizoen tegen ADO Den Haag, maar desalniettemin was hij fraai genoeg om de treffers van Vleminckx en George in de schaduw te stellen.

De Gouden Kennel‘, de prijs voor die persoon of groep die dit seizoen iets goeds gedaan hebben voor onze club, komt dit jaar na enkele omzwervingen weer op een vertrouwd nest terug. Na de afgelopen twee seizoenen telkens een concurrent voor zich te hebben moeten dulden, heroveren de mannen van Legio dit jaar met een imposante overmacht de titel. Ongetwijfeld zullen we ook in het nieuwe seizoen weer kunnen genieten van de fraaie creaties van deze helden, dit seizoen hebben ze in ieder geval duidelijk de juiste snaar geraakt bij jullie! Volgend seizoen zal het nieuw te realiseren sfeervak 080 hopelijk wat meer concurrentie kunnen bieden. Ook het vaste team van begeleiders, stewards en politie bij de uitwedstrijden van NEC verdient een grote pluim voor hun opstelling dit jaar en wij hopen van harte dat, ondanks dat deze DTH Award dit seizoen aan hun heus voorbij gaat, ze volgend seizoen opnieuw hoge ogen zullen gooien in deze categorie.

Award nummer vier, het ‘Beste Baasje‘, kon vooraf in onze ogen alle kanten op. Vloet neemt aan het eind van dit seizoen immers afscheid en laat een club achter die comfortabel in de middenmoot meedraait en bij vlagen aantrekkelijk voetbal op de mat brengt. Een indrukwekkende prestatie als je terugdenkt aan de situatie bij NEC toen hij de Goffert binnenstapte. Het was in jullie ogen echter niet genoeg voor een mooie afscheidstrofee. Ook Carlos Aalbers, die Vloet in tijden van financiële misère toch de spelers wist te verschaffen om dit huzarenstukje te volbrengen en die ook nog eens een nieuw record transferbedrag op de balans bijschreef, legde het af tegen de uiteindelijke winnaar. Of beter gezegd: winnaars. Het is namelijk het duo De Gier en Kluivert dat aan de haal gaat met deze trofee. De prestaties van Vleminckx dit seizoen hebben onze supporters blijkbaar zo geïmponeerd, dat de beide heren die mede verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de Belg zeer hoge ogen gegooid hebben bij de bezoekers van onze site. Meer dan 52% van de stemmen gingen naar de spitsentrainers. Misschien dat Kluivert na de ontvangst van onze DTH Award zich geroepen voelt om nog een jaartje extra bij te leren in Nijmegen?


Een verliezer, twee winnaars en een Bikkel.

De vijfde "prijs" was die van de ‘Roestige Drol‘, het zwarte schaap onder de DTH Awards. Wie wil er nu immers te boek staan als meest vervelende groep of persoon van het afgelopen seizoen? Het NEC bestuur in elk geval vast niet, en ze hebben dit jaar mazzel. Ondanks de zoveelste alarmbellen die geluid werden op Stadionplein 1 en de zoveelste ‘saneringsoperatie’ die volgde, lijkt de meerderheid van de DTH bezoekers tevreden met het boetekleed dat de directie eerder dit seizoen aantrok en de maatregelen die zijn aangekondigd om toekomstige ellende in de kiem te smoren. Ook de Nijmeegse politiek mag opgelucht ademhalen. Hun gedraal en gedraai over de Goffert-uitbreiding is minder erg in het verkeerde keelgat geschoten dan de uitwas die dit seizoen onder onze eigen neuzen bezit heeft genomen van de tribunes: ‘supporters’ die hun eigen spelers herhaaldelijk uitfluiten. Laten we hopen dat dit collectieve blijk van irritatie tot de boosdoeners doordringt en hen de ogen opent. Natuurlijk mag men kritiek hebben op het vertoonde spel of de inzet van spelers, maar alsjeblieft niet tijdens de wedstrijd en niet op zo’n afbrekende en generaliserende manier! Nog nooit is een speler beter gaan voetballen van een striemend fluitconcert. Volgend seizoen kappen hiermee dus.

De zesde Award, ‘Het Gouden Asiel‘, staat intern op de DTH redactie ter discussie en wellicht is dit het laatste jaar dat we deze prijs hier zien. Gastvrijheid blijkt tegenwoordig immers geen al te belangrijk speerpunt meer bij de meeste clubs, en zeker niet richting die brutale onverlaten die het aandurven om zich ver van huis te wagen in het gewraakte uitvak. Als een autocombi al een van de voornaamste maatstaven is om een nominatie te krijgen, dan weet je dat het droef gesteld is met het niveau van een Award. Gelukkig is er een lichtpuntje in het verder overwegend treurige aanbod van gastheerclubs, en dat lichtpuntje heet De Graafschap. Vorig jaar afwezig vanwege een verblijf op een lager niveau, laten ze dit seizoen als vanouds weer alle concurrentie mijlenver achter zich. Het blijft voor ons een raadsel waarom het bij de Superboeren blijkbaar wel kan, gezellig op bezoek komen, maar bij andere clubs niet. Gelukkig weten we al dat we volgend jaar weer naar de Vijverberg mogen. In navolging van deze prijs zal dat dus toch minimaal een uitverkocht uitvak moeten zijn, lijkt ons zo. Chapaeu!

De laatste twee Awards zijn de prijzen waar de NEC spelers stiekem ongetwijfeld het meest naar verlangen: ‘De Gouden Puppy‘ en ‘De Gouden Hond‘. Ondanks een voor NEC-begrippen sterk deelnemersveld dit jaar bij de 23-minners, op zichzelf al een pluim voor onze voetbalacademie en technische staf, was de uitslag van De Gouden Puppy een zeer afgetekende. Doelman Jasper Cillessen stak met kop en schouders boven de zeker niet malse concurrentie uit. En het is Jasper gegund; redelijk onverwacht werd de jonge Groesbeker dit seizoen voor de leeuwen gegooid door de langdurige rugblessure van Babos en het gebrek aan reservekeepers bij NEC, maar niet alleen hield hij zich prima staande, hij imponeerde zelfs! Van Marwijk’s Oranje-scouts zaten zelfs al enkele malen op de tribune voor Jasper en de media prijzen ons nieuwe talent zowat de hemel in. Gelukkig blijft Jasper gewoon met beide benen op de grond staan en dat kenmerkt hem. Nuchter en zonder capsones, een gouden gozer en nu dus ook een Gouden Puppy.

En dan tot slot, zoals dat op zijn Engels heet ‘last but not least’, de grote uitsmijter van dit seizoen: ‘De Gouden Hond‘. Het blijft altijd een lastige keuze om drie spelers te verkiezen als uitblinkers binnen een selectie, en ongetwijfeld zullen sommigen van jullie het niet eens zijn met een of meerdere van onze keuzes. Waarom bijvoorbeeld niet Ramon Zomer, die het hele seizoen in de basis heeft gestaan ondanks diverse spelerswisselingen in het hart van de defensie? En die afgelopen zondag ook aan de haal ging met de officiële DCM ‘Speler van het Jaar’ titel. Of Amieux, die op linksback een stormachtige ontwikkeling doormaakte? Uiteindelijk moesten we echter een knoop doorhakken en in de nominatieronde hebben jullie al kunnen lezen wat onze redenen waren om dit seizoen de strijd te laten plaatsvinden tussen Vleminckx, Zimling en Cillessen.

Echt spannend werd deze race eigenlijk nooit. Vleminckx nam al vroeg een voorsprong en bleef redelijk eenvoudig zijn beide concurrenten voor. En dan te bedenken dat de verkiezingen eindigden nog vóór het spektaculaire machtsvertoon van onze Belg tegen Roda JC, waar hij met 4 goals het perfecte afscheid bij NEC bewerkstelligde en tussen neus en lippen door nog altijd vol in de race is voor de titel van topscorer van Nederland!

Wij hebben het eindfeest van de supportersvereniging na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Roda JC aangegrepen om de diverse prijzen persoonlijk uit te reiken aan de winnaars van de DTH Awards van dit seizoen. Net als vorig seizoen hebben wij ook ditmaal een reportage gemaakt van deze uitreikingen, uiteraard weer in samenwerking met de mannen van Nijmegen1, die zich dit seizoen wederom een fantastische partner getoond hebben van DTH. Het was ons weer een waar genoegen, heren. Op naar het volgende seizoen met hopelijk een nieuwe groep helden in de dop!

Nijmegen1 Sport : Special De Trouwe Honden Awards door nijmegen1

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.