ajax meldt zich officieel voor Cillessen

ajax heeft de jacht op Jasper Cillessen definitief geopend en is officieel met NEC in onderhandeling over onze talentvolle doelman.  ‘We zijn druk aan het onderhandelen’, aldus ajax-trainer Frank de Boer tegenover De Telegraaf. Eerder legde Swansea City al een bod neer bij NEC van twee miljoen euro, maar volgens de Premier League-club uit Wales moest Cillessen het dubbele kosten. NEC zou dus vier miljoen willen incasseren, terwijl ajax aan een lager bedrag met bonussen denkt.

Jasper zelf staat niet onwelwillend tegenover een transfer. De vader van Jasper, en tevens zaakwaarnemer, Ton Cillessen bevestigt de interesse van ajax. ‘Voordat clubs met elkaar in contact treden, wordt een speler informeel gevraagd hoe hij tegenover een overstap staat. Als die al negatief antwoordt, hebben onderhandelingen over de transfersom geen zin. Maar dat was bij Jasper niet het geval. Als jonge, talentvolle keeper wil hij zich ontwikkelen en bij ajax zou hij die kans krijgen.’

Overigens is Vermeer na het vertrek van Stekelenburg voorlopig eerste doelman in Amsterdam. Dat heeft de Boer Vermeer onlangs telefonisch laten weten, zo bevestigd Voetbal International na een gesprek met Vermeer. Pas als Vermeer niet voldoet. ligt de concurrentiestrijd open.

Het lijkt er dus op dat wij het grootste talent, uit eigen kweek, binnenkort kwijt zullen raken ook al zal hij voorlopig alleen maar de bank warm mogen gaan houden in Amsterdam. Jasper maakte indruk door Gábor op een goede manier te vervangen en schopte het zelf tot de selectie van het Nederlands elftal. Gelukkig is Gábor nog steeds onderdeel van de NEC-selectie en mogelijk zometeen weer eerste goalie.

Voorlopig is het echter nog niet zover maar het kan verkeren, zei de 17e eeuwse dichter Bredero wanneer iets heel anders uitpakte dan de bedoeling was. De transfermarkt 2011 eindigt overigens pas op 31 augustus.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.