Aandelenplan NEC verrast gemeente

Afgelopen weekend liet Jacco Swart, de algemeen directeur van NEC, zich tegenover De Gelderlander ontvallen dat de club erover aan het denken was om 49% van de aandelen in de verkoop te doen. De club hoopt hiermee een deel van de huidige tekorten (zo’n 6 miljoen euro) op termijn af te dichten.

De gemeente Nijmegen, die onlangs nog NEC van de afgrond redde door een mondelinge overeenkomst met de club aangaande de terugkooprechten van trainingscomplex De Eendracht af te kopen voor ruim 2 miljoen euro, laat bij monde van sportwethouder Tas weten dat ze verrast is door deze uitspraak. "We hebben toch ge­regeld overleg met NEC, maar wij wisten als college van burgemeester en wethouders van niks. Terwijl er een afspraak ligt dat de club ons op de hoogte houdt van belangrijke ontwikkelingen", bevestigt Tas desgevraagd. "Het is natuurlijk niet zo dat wij als gemeente over de financiën van NEC gaan. Maar wij zijn wel eigenaar en verhuurder van het Goffertstadion én samen met de club in gesprek over de uitbreiding van het stadion en de plannen voor een topsportpark."

Op zich vindt Tas het plan overigens niet verkeerd. "In een eerste reactie zeg ik: goed dat de club creatief nadenkt over haar financiële positie. Ik vraag me wel af waarom de club geen ‘volksaandelen’ uitgeeft, dus aan supporters." De vraag blijft echter wel waarom Swart een dergelijk bericht naar buiten brengt zonder een belangrijke partner als de gemeente eerst hierover te informeren, zeker aangezien de club toch al op eieren loopt vanwege gebrekkige berichtgeving richting gemeente en investeerders in het verleden. Swart is zich echter van geen kwaad bewust. "Het is niet zo dat we de aandelen al hebben verkocht. Het gaat om een voornemen, een denkrichting die we binnen de club serieus onderzoeken." Dat zal best Jacco, maar erg handig zijn dit soort uitspraken natuurlijk niet…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.