Aan het lijntje: Stefan van den Broek

In deze “Aan het lijntje” is aan het woord Stefan van den Broek. Stefan is zevenendertig jaar en bekijkt de wedstrijden van NEC vanuit vak A, naast het uitvak.

Ongeveer tien jaar geleden bezocht Stefan voor het eerst een westrijd van NEC. Op zijn werk hadden ze een seizoenkaart voor vak X, waar alle werknemers om de beurt een keer gebruik van konden maken. Het beviel. Twee jaar geleden kwam er naast een vriend van hem en zijn broer een plek vrij op vak K, waar hij twee jaar heeft gezeten. Het liefste wilde Stefan met nog een paar vrienden en zijn broer bij elkaar zitten. Omdat zoiets vrij lastig is in de goedgevulde Goffert kwam het groepje terecht op vak A. Vanaf hier kijken ze in alle tevredenheid de wedstrijden van NEC “Al mag er aan de andere kant ook nog wel een LED-scherm komen.”

De wedstrijd in Hamburg heeft het meeste indruk gemaakt op Stefan en noemt hij onvergetelijk. “Thuis kansloos verloren en dan toch zo’n feest in Hamburg! Ongelooflijk”. Iedere keer als hij de DVD “Heimwee naar Hamburg” opzet begint het bij hem weer te kriebelen naar zo’n avontuur. Het dieptepunt van NEC vindt hij een ander Europees duel, de thuiswedstrijd tegen Wisla Krakow. Dat had te maken met het verloop van de wedstrijd zelf maar ook met de onrust na de verloren ontmoeting. Misschien nog wel teleurstellender was de echter de uitwedstrijd tegen Vitesse in 2006. “We stonden vlak voor tijd met 1-0 voor en ik dacht, we gaan hier eindelijk winnen! In Arnhem! In één van de laatste minuten maakte Van der Schaaf met zijn hoofdband om alsnog de gelijkmaker. Wat een domper”

Stefan weet zo niet wat hij graag veranderd zou zien bij NEC Hij hoopt dat het een club blijft waar iedereen zich thuis blijft voelen. Over de sfeer is hij echter niet tevreden, die kan en moet stukken beter. Hij hoopt dat het met sfeervak “080” wat dat betreft beter gaat worden.

Over de voetbalwet heeft Stefan een duidelijke mening. Hij vindt het goed dat de wet er is: “Ik hou heel veel van mijn club en voetbal maakt ook bij mij veel emoties los, maar hou het gezellig. It’s just a game!” Ludieke spandoeken en spreekkoren moedigt hij zeker aan; “dat hoort er gewoon bij”. Ook de acties rondom de slogan ‘watching football is not a crime’ vindt hij prima. Toch gaat het volgens hem ook weleens te ver op en buiten de velden; “daar moeten dan gewoon maatregelen tegen getroffen worden, zoals nu de voetbalwet. Voetbal is er voor iedereen en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Gewoon losse verkoop en met de auto naar de uitwedstrijden!”

De eventuele verkoop van doelman Jasper Cillessen is voor de Nijmegenaar een gewetensvraag. "Ik vind Cillessen een geweldige keeper voor NEC, een jongen uit de regio die graag voor de club wilt spelen. Maar als je een goed bedrag voor hem kunt krijgen mag hij ook verkocht worden. Met Babos hebben we natuurlijk ook gewoon een geweldige keeper die jaren lang naar alle tevredenheid ons doel heeft verdedigd. Dan hebben we gewoon een jaar om te zoeken naar een opvolger.”
De twee dochters van Stefan , Floor (vier) en Merel (zes) kunnen het NEC clublied inmiddels al een heel stuk meezingen en doen ook mee met de NEC-junior uitjes. Een hele wedstrijd kijken duurt nog te lang voor ze, maar af en toe gaan ze wel met papa mee naar een training of een oefenwedstrijd. “Ze pesten me tegenwoordig al met NEC kleurplaten waar ze zelf geel-zwarte poppetjes bij tekenen, omdat ze weten dat papa dat niet leuk vind.”

Als het om nieuwe spelers halen gaat is Stefan niet erg gecharmeerd van het huren van spelers, maar een spits moet er echt wel bij komen, al dan niet gehuurd. “Als je hoger wilt eindigen en spelen om Europees voetbal zou je ook betere spelers kunnen aantrekken, zoals bijvoorbeeld Guidetti van Manchester City. Aanwinst Nick van der Velden is inmiddels al een favoriet van Stefan. “ Zeer ijverig en gedreven. Zowel aanvallend en verdedigend doet hij zijn taken goed. Na de wedstrijd tegen Excelsior zou je ook Platje kunnen zeggen, maar dat is nog even afwachten vind ik. Platje komt denk ik in het centrum het beste tot zijn recht." Over de nieuwe trainer Pastoor is Stefan ook erg positief. "Hoewel Vloet het niet slecht gedaan was ik meteen gecharmeerd van de keuzes die Pastoor heeft gemaakt.”

Studio Sport of Eredivisie Live? Eredivisie Live

Oude of nieuwe Goffert? Nieuwe Goffert. De Oude Goffert was ook mooi, maar je moet met de tijd mee.

Uitbreiding Goffert of verhuizen naar andere locatie? Uitbreiden. Hoewel verhuizen makkelijker en goedkoper is. Maar NEC hoort in de Goffert. Wel uitbreiden in fases en dan kijken of het wat word.

4-4-2 of 4-3-3? 4-3-3

Technische speler of harde werker? Liefst allebei, maar een harde werker is belangrijk voor het team.

Balkenshirt of huidige shirt? Balkenshirt natuurlijk!

Studio Voetbal of VI TV? Die is makkelijk. VI TV natuurlijk! Daar praten ze nog eens over andere clubs dan alleen Ajax of PSV.

Op welke plek eindigd NEC dit seizoen? De concurrentie in de middenmoot is heel groot dit jaar. Kan er niks van zeggen, maar hoop in ieder geval boven Vite$$e

Robert

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.