Worm inderdaad volgend seizoen ondersteboven

Zoals we gisteren al berichtten gaat Rutger Worm inderdaad zijn loopbaan voortzetten aan de andere kant van de aardbol. Coach John van het Schip haalt de Nijmegenaar deze zomer voor twee jaar naar Melbourne Heart FC, een club die in 2008 is opgericht en die komend seizoen op het hoogste niveau in de Australische competitie zal uitkomen. Worm is de eerste buitenlandse aanwinst voor de Aussies, waar verder ex-Ajaxied Jesper Olsen en oud-NAC’er Ante Milicic als assistent-trainers een Nederlandse voetbalvibe mogen inbrengen.

Worm speelde zes seizoenen in het eerste van NEC, waarmee hij samen met Patrick Pothuizen de langstzittende speler bij de rood-zwart-groenen is. Hij debuteerde op 19 december 2004 onder coach Cees Lok in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heerenveen. In totaal speelde hij tot dusverre 103 competitieduels, 8 play-off wedstrijden en 13 bekerwedstrijden voor NEC. "Zes seizoenen in het eerste, ik heb er een mooie tijd gehad. NEC is mijn club. Maar het is beter ver­der te kijken. Australië is een mooi land, vriendelijke men­sen. En het is een sportland, dat spreekt me erg aan. Van vrienden weet ik dat Melbourne een gewel­dige stad is. Ik ben nieuwsgierig."

Worm kon onder verschillende coaches helaas nooit doorbreken in de basis van NEC. Wij van De Trouwe Honden hopen van harte dat hij in Melbourne een nieuwe start kan maken en de volgende stap in zijn carrière kan zetten. Wij wensen Rutger veel succes Down Under.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.