Vooruitblik NEC – FC Jordania

Dit weekend is hét weekend waar alle vriendjes en vriendinnetjes van de ‘club’ vite$$e ieder jaar maar weer naar uitkijken: het is namelijk Halloween-weekend! De roze tafellakens kunnen in Arnhem weer uit de kast worden getrokken en over elkaar heen worden gegooid, waar ze vervolgens alleen nog de gaatjes voor de ogen in hoeven te maken. Voordat er volgens de traditie zondagavond weer ’trick or treat!’ voor de voordeuren geroepen kan worden, komen de ventjes zondag in de vroege middag eerst naar ons toe. Zondag is het namelijk dé dag: onder leiding van een in een maffia-kostuum gehulde Oostblokker inclusief bewapening komt het roze degradatiespook die middag naar ons toe. Boe!

Hoewel de wedstrijd van het seizoen ieder jaar weer tienduizenden ogen naar zich toe zuigt en de wedstrijd ieder seizoen een speciaal tintje heeft, zal er dit seizoen vanuit een ander perspectief worden gekeken. De club uit Rijnstront Arnep heeft dit seizoen een metamorfose ondergaan bij Looking Good (een programma waar enkele duizenden vrouwen naar kijken, maar tóch meer kijkcijfers heeft dan een gemiddelde thuiswedstrijd van vites), en het resultaat mag er zeker zijn! Het ventje heeft zijn geschiedenis compleet achter zich gelaten, heeft de mieterigheid in zijn handtas vervangen voor een staaltje criminaliteit uit het Oosten en heeft een nieuwe papa gekregen die alles, maar dan ook echt alles voor hem bepaalt. Van degenen die bij hem mogen komen spelen tot degenen die een oogje in het zijl moeten houden in deze speeltuin. Nogmaals: het resultaat mag er zeer zeker zijn; de zestiende plek in de Eredivisie. Chapeau.

Zoals gewoonlijk pakken we de statistieken uit het Oh Oh zo lelijke clubje uit Arnhem er weer even bij. Van de laatste vijftien duels in onze eigen ‘Bloedkuul’ verloren we tot dusverre drie duels van de club uit arnep. Relevanter is echter om de laatste vijf wedstrijden er bij te pakken, en die liegen er zeker niet om: 2 puntjes voor de nummer drie van Gelderland (volgend jaar wellicht nummer vier?), dertien puntjes voor de nummer één van Gelderland. Niet alleen in de praktijk zijn wij de beste, maar ook statistisch gezien zijn wij in zowel de Eerste divisie als in de Eredivisie de betere ploeg:

Eredivisiewedstrijden tegen Vit^#*@$
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 22 14 1 7 29 20
Uit 23 2 13 8 21 31
Totaal 45 16 14 15 50 51

Voor nog meer rompslomp over het verleden, klik hier…

Er kan zo langzaam aan wel geconcludeerd worden dat sinds de komst van maffiabaas Merab Jordania het comedygehalte en het poppenkastspel van vele hogere waarde / betere kwaliteit is geworden. In Nijmegen klagen we af en toe dat er wel een doelpuntje meer moet worden ingeprikt en dat ze verdedigend wel af en toe ietsjes scherper mogen zijn, bij vite$$e is het einde zoek. Met tien doelpunten in elf wedstrijden staat de club met minder dan één doelpunt gemiddeld per wedstrijd in de top drie minst scorende Eredivisieploegen. Met 24 tegendoelpunten bereikt het ook nog eens de top drie meest gepasseerde Eredivisieploegen. Opzich niet zo raar, maar met een miljoeneninjectie in de spelersselectie mag er toch meer verwacht worden dan bikkelen tegen degradatie.

Traditiegetrouw openen de stadionpoorten zich zondag om half twaalf ’s ochtends. Op de bank van de Rijnjankers is het momenteel Hans van Arum die de honneurs waarneemt na het ontslag van ‘Mister-vitesse’ Theo Bos. Hij werd vorige week uit zijn leiden verlost en kan weer een leven op gaan bouwen. De nieuwe trainer zonder ervaring heet Albert Ferrer, een grootheid uit het verleden. Hij begint echter pas vijftien november met zijn klus, omdat hij niet wilde beginnen met een flinke nederlaag in Nijmegen.

Momenteel staat Vitesse op het randje van de Eredivisieberg, met daaronder de zogenaamde Jupiler-klif. Zondag gaan wij er alles aan doen om de aasgieren uit arnep een duwtje verder in de goede richting te geven! Met bloed, zweet en tranen gaan we er voor zorgen dat er een monsterzege uit de bus komt rollen. Want zeg nou zelf? Meer dan een gesubsidiëerd lelijk eendje zonder passie voor voetbal, die het geld steeds dieper in het water ziet dwarrelen, is die ‘club’ niet meer.

Bennieboy

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.