Braamhaar op beladen derby

Nadat we tegen FC Groningen en Roda JC (respectievelijk Makkelie en Gözübüyük) de jonkies van de KNVB hebben mogen aanschouwen is het nu de beurt voor wat meer ervaring. Wie het over de derby NEC-vite$$e had, had het automatisch over Roelof Luinge; dé scheidsrechter der Gelderlandse derby’s. Onze Roelof stopte dit seizoen echter met het fluiten van Eredivisiewedstrijden, waardoor de KNVB ditmaal weer eens goed in de hoge hoed mocht grabbelen; zoveel goeds zit er namelijk niet meer in.

Eric Braamhaar heeft de eer gekregen om de derby in goede banen te leiden. Het wordt de 30ste keer dat de man uit het Overijsselse Rijssen de mooiste kleuren van de Eredivise mag fluiten. Het laatste duel dat hij mocht leiden was het thuisduel eerder dit seizoen tegen SC Heerenveen (2-2). In deze wedstrijd zijn er geen noemenswaardige dingen gebeurd. De laatste kaart van de internationale scheidsrechter dateert uit 2009. In het met 1-0 verloren uitduel tegen Roda JC kreeg Niels Wellenberg in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart.

We winnen niet zo heel veel onder zijn leiding:

Eredivisiewedstrijden gefloten door de voor Ajax juichende scheidsrechter
  Gefloten Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 11 4 5 2 13 11
Uit 13 1 5 7 9 17
Totaal 24 5 10 9 22 28

Het is niet de eerste keer dat Braamhaar de derby fluit. In 2003 mocht hij ook al eens een kijkje nemen in de glasbak van Arnhem. Toen speelden we met 1-1 gelijk door een doelpunt van Resit Schuurman.

Hij floot al dertien keer in de Goffert, de laatste zes keer verloren we niet….

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.