Vooruitblik NEC-ADO

Na een zeer geslaagd uitstapje naar de Vijverberg zitten we zondag gewoon weer op de stoeltjes bij de nummer één van Gelderland. Onze club ontvangt om 14:30 de nummer zeven uit de Eredivisie: ADO Den Haag. Verrassend is de riante positie van de club zeker; met fris voetbal en prima combinaties beleven de Hagenezen tot nu toe het beste voetbalseizoen sinds de jaren ’70. Momenteel bezitten de mannen van Oh Oh Den Haag 21 punten in het klassement, mede door knappe overwinningen op onder andere Ajax, FC Utreg en Heracles Almelo.

Één ding is dus zeker voor aankomende zondag: er moet volop strijd geleverd worden om de wedstrijd naar een overwinning toe te wentelen. Een groot voordeel voor onze club is de mogelijke vermoeidheid die onvoorkomelijk zal zijn bij de groen-gelen. De vorige competitiewedstrijd tegen Ajax moesten alle zeilen bij worden gezet om een goed resultaat te halen, iets wat voor de nodige uitputting heeft gezorgd. Daarnaast heeft de club in Groningen een ware uitputtingsslag moeten ondergaan; tegen de plaatselijke FC werd het bekerduel na 120 minuten nog niet beslist, waarna penalty’s FC Grunn als winnaar aanwezen.

Onderlinge resultaten
Alles Door Oefening Den Haag, zoals de club voluit heet, is ook in het verleden een geduchte tegenstander gebleken in onze eigen Bloedkuul, zo wijzen ook de statistieken uit. Van de 22 gespeelde duels in de Goffert won NEC er zeven, won ADO er zeven en werd er acht keer gelijkgespeeld waardoor de balans momenteel in evenwicht staat. Duels tegen de Hagenezen gaan vaak de boeken in als tot aan het einde spannende duels met een hoop fouten, scoren wordt er zeker niet veel gedaan. Slechts één keer in de historie van NEC konden we er meer dan drie doelpunten inprikken; in het jaar 2006. Onder leiding van Ron de Groot won onze club met maarliefst 5-0 door doelpunten van Edgar Barreto, David Jones (2x), Romano Denneboom en tot slot Andrzej Niedzielan. Gezien de recentere uitslagen zijn wij de laatste tijd de betere ploeg:

Datum Thuisteam Uitteam Uitslag
05-03-2011 ADO Den Haag NEC 19:45
14-11-2010 NEC ADO Den Haag 14:30
14-04-2010 ADO Den Haag NEC 2-3
18-10-2009 NEC ADO Den Haag 1-1
15-03-2009 ADO Den Haag NEC 3-0
21-12-2008 NEC ADO Den Haag 0-0
29-04-2007 NEC ADO Den Haag 3-2
02-12-2006 ADO Den Haag NEC 0-2
22-01-2006 NEC ADO Den Haag 5-0
19-11-2005 ADO Den Haag NEC 0-1

ADO én NEC op je CV
Onze trainer Wiljan Vloet lijkt het tij langzaam te kunnen keren in ons elftal. Zowel voetballend als verdedigend wordt er iedere wedstrijd weer progressie geboekt en op de ranglijst kan weer naar het linkerrijtje gekeken worden. ADO is in ieder geval een tegenstander die Wiljan goed kent; sterker nog, hij stond er in het seizoen 2007-2008 onder contract. Een groot succes werd het echter niet: hij bleef slechts één jaar, waarna hij besloot om zijn carrière voort te zetten in Eindhoven.

Bij de residentieclub heeft niemand de eer gehad om ooit in de mooiste kleuren van de Eredivisie te spelen. Wel hebben ze in Oh Oh Den Haag coach John van den Brom, drugsdealer Gino Coutinho en Aleksandar Rankovic; zij kunnen zondag op weinig applaus rekenen.

Unibet heeft in ieder geval weinig vertrouwen in de gasten van zondag. Maarliefst 3,65 keer krijg je de inzet terug wanneer je zo stom bent geweest deze op ADO te zetten bij een eventuele winst. Verstandige mensen zetten echter uiteraard in op NEC, dit staat garant voor een verdubbeling van je inzet. Tot slot levert een remise 3,3 keer je inzet op.

Maximaal drie plaatsen stijgen bij een overwinning

Vogelspotters opgelet: ze komen er weer aan! Aankomende zondag zullen er in het uitvak een aantal zeldzame (veel zijn er ten slotte niet meer in Nederland ) groen-gele ooievaars zitten. Het is in ieder geval niet te hopen dat Marianne Thieme namens de partij van de dieren aanwezig zal zijn in Nijmegen: ooievaars een enorme oorwassing geven en in een lange busreis weer snikkend naar de andere kant van Nederland sturen is als je het mij vraagt pure dierenmishandeling. Vraag het politieke debat maar vast aan en zet het sensatieverhaal maar vast in de Televaag: wij gaan voor de zevende plek!

Bennieboy

Tja, kunnen ze tenminste nog lol beleven aan die vlaggetjes van ze…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.