Vooruitblik: FC Utrecht – NEC

Hoewel het verlies tegen Twente in de Grolsch Veste ongelukkig tot stand kwam en allerminst een schande was, betekent de tweede nederlaag op rij wel dat we weer naar beneden moeten kijken. Gelukkig is dat nog steeds een flink eind achterom kijken, maar veilig zijn we nog allerminst. Wie de gulden stelregel hanteert dat je erin blijft als je evenveel punten haalt als wedstrijden speelt, weet dat er nog minimaal zes punten nodig zijn om ook volgend jaar in de eredivisie te starten. Met nog negen wedstrijden te gaan natuurlijk allerminst een onmogelijke opgave, maar echt makkelijke tegenstanders zitten er niet meer bij. Zo krijgen we nog te maken met topploegen als Ajax, Feyenoord, AZ en euhm…Heracles.

Het zou dan ook lekker zijn als we zondag één of misschien wel drie punten uit Utrecht mee kunnen nemen. Onmogelijk is dat allerminst want de resultaten van NEC in de Domstad zijn over het algemeen niet slecht. Al negen keer wonnen de rood-zwart-groenen in de Galgenwaard, ook vorig seizoen was dat het geval. Het waren de inmiddels verbannen El Akchaoui en Tshibamba die voor de doelpunten zorgden.

FC Utrecht draait een redelijk goed seizoen, staat op een keurige zevende plaats en lijkt zonder veel problemen de play offs voor Europees voetbal te gaan halen. Desondanks zijn ze in de Domstad niet tevreden want na de winterstop draait het nog niet zoals gehoopt. In de acht wedstrijden sinds de pauze werd alleen NAC in Breda verslagen, de overige vier uitwedstrijden gingen verloren, terwijl in de drie thuiswedstrijden nog geen goal gemaakt werd. Niet door de tegenstander, maar ook niet door Utrecht. Al is 0-0 tegen topclubs als Twente, Feyenoord en euhm….Heracles natuurlijk allerminst een schande.

Wedstrijden
Datum Thuisteam Uitteam Uitslag
30-09-2009 NEC FC Utrecht 1-1
22-02-2009 FC Utrecht NEC 0-2
07-12-2008 NEC FC Utrecht 1-2
27-01-2008 NEC FC Utrecht 2-0
25-11-2007 FC Utrecht NEC 3-2
23-02-2007 FC Utrecht NEC 3-0
09-12-2006 NEC FC Utrecht 2-0
12-02-2006 FC Utrecht NEC 1-1
14-08-2005 NEC FC Utrecht 0-0

Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 31 11 9 11 36 29
Uit 30 9 5 16 41 54
Totaal 61 20 14 27 77 83

Klik hier voor alle statistieken.

Voor het eerst sinds jaren is er geen verplichte buscombi opgelegd – er kan met een autocombi gereisd worden – en aangezien de prijs ook nog aantrekkelijk is, verwachten we een goed gevuld uitvak. Het kan dit jaar nog, want uitsupporters weigeren is blijkbaar ook in Utrecht geen taboe meer. Na de schandalige spreekkoren van een deel van de aanhang op weg naar de Arena, waarop de gehele trein, incluis onschuldigen dus, werd terug gestuurd, merkte voorzitter Van Dop van de Utrechters doodgemoedereerd op dat het misschien maar eens afgelopen moet zijn met het wederzijds ontvangen van bezoekende fans. Waar moet het naar toe als zelfs voorzitters van clubs al mee gaan doen aan de waanzin van generieke, iedereen treffende maatregelen. Zorg eerst eens dat je je eigen straat schoon veegt.

Iets meer dan een jaar geleden: El Akchaoui op weg naar de 0-1

Het wordt weer schuiven in de verdediging nu Zomer (geschorst) en Heubach (geblesseerd) afhaken en Pothuizen en Wellenberg weer terug keren van een schorsing. Op het middenveld is Goossens weer fit, maar zal Vloet waarschijnlijk de voorkeur aan Sarpong geven, terwijl Fejzullahu voorin wel eens het slachtoffer kan worden van de feit dat Burgzorg niet meer aan de rechtsback positie gebonden is. Bij Unibet rekenen ze op een overwinning voor Utrecht, maar erg zeker van hun zaak zijn ze niet. Een thuisoverwinning maakt van elke euro €1.90, terwijl een Nijmeegse stunt €3.95 oplevert. Een gelijkspelletje wordt gewaardeerd op €3.35 voor elke ingelegde euro.

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Van Eijden, Pothuizen, Nuytinck; Radomski, Sarpong, Sibum; Burgzorg, Vleminck, Saidi

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.