Vloet tevreden over wedstrijd, Davids MOTM

Wiljan Vloet was na afloop van NEC-Feyenoord tevreden over het gelijkspel en over de manier waarop zijn ploeg speelde. Tegen De Gelderlander zei hij: "We zijn weer een puntje uitgelo­pen op plek zestien. Het is slechts één puntje, maar het geeft toch weer wat lucht. Als je kijkt naar de manier waarop we een aantal weken geleden een paar keer achter elkaar wonnen, dan was geluk daarbij een bepalende factor. Nu is de basis veel beter, we voetballen prima. De afronding is de volgen­de stap die we moeten zetten. Dan kun je wedstrijden ook in winst omzetten. Maar het gaat erom dat de ploeg weet waar we mee bezig zijn. We creëren kansen vanuit voetbal, niet meer domweg door geluk."

Ook bij Lorenzo Davids, die gisteren werd verkozen tot ‘Man Of The Match’, overheerste de tevredenheid. Sowieso was het voor hem extra speciaal om te mogen starten tegen zijn oude club. "Dat maakt het helemaal mooi. En dan ook nog met Mario Been, de man die me naar NEC gehaald heeft. De trainer was heel tevreden over mijn spel. Ik ben alleen niet gelukkig met mijn eindpass. Daar baalde ik echt van. Werd ik de diepte ingestuurd, was die voorzet weer niet goed. Daar moet ik echt aan gaan wer­ken."

NEC is uiteraard nog altijd niet veilig. Met twee punten voorsprong op aartsrivaal vitesse, die nog een halve inhaalwedstrijd tegen Feyenoord tegoed heeft, vier punten voor op Sparta, vijf op ADO Den Haag en zes op Willem II, zijn de laatste 5 duels van dit seizoen allesbepalend. Toch ziet het er hoopgevend uit voor de Nijmegenaren. Thuis tegen AZ en Ajax is er weliswaar weinig hoop op punten, maar uit liggen er zeker mogelijkheden. Zo staat VVV momenteel gelijk in punten met NEC en verkeert ADO Den Haag, waar coach Atteveld ternauwernood een ontslagverzoek van de spelersgroep heeft overleefd, in zwaar weer.

Bovendien moeten de directe concurrenten uiteraard ook nog maar eens de benodigde punten zien te halen. Willem II lijkt zich inmiddels al bij een nacompetitieplek te hebben neergelegd, getuige de uitspraken van Arno Pijpers afgelopen weekend ("We zullen nu naar de nacompetitie moeten toewerken"). ADO krijgt nog Ajax, RKC en NEC op bezoek en moet uit naar Utrecht en Heracles. Sparta moet nog uit naar Heerenveen, Feyenoord en Groningen, terwijl thuis Heracles en Utrecht op het programma staan. Iets makkelijker lijkt het voor vitesse, waar Groningen, NAC en Roda op visite komen en dat zelf nog naar Waalwijk en Utrecht moet. VVV tenslotte krijgt nog Twente en NEC op bezoek, terwijl men uit tegenover Ajax, Roda en RKC komt te staan. Het worden dus nog spannende weken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.