Vleminckx praat weer

Vandaag werden wij door enkele supporters van Björn’s oude club KV Mechelen erop attent gemaakt dat onze spits weer met de Belgische sportpers praat. Gezien de vermeende belangstelling van vooral Club Brugge in de huidige topscorer van de Eredivise, wilden wij jullie enkele quotes uit ‘Het Laatste Nieuws’ niet onthouden. Want stiekem rijst bij velen van ons zo langzamerhand toch de vraag of wij Vleminckx nog wel tot aan het eind van het seizoen kunnen binnenhouden of dat een aantrekkelijk bod onze club uiteindelijk zal doen zwichten in de winterstop.

Vleminckx geeft tegenover HLN in ieder geval aan dat hij het prima naar zijn zin heeft in Nijmegen. "Ik voel me goed in mijn vel, ik word op de club ook goed begeleid door de trainer en spitsentrainers Jack de Gier en Patrick Kluivert. Ze zijn veel met mij bezig na training om mij te verbeteren. En de club is ook altijd in mij blijven geloven, misschien dat ik hen daarom niet wil ontgoochelen." En over zijn doelpuntenproduktie: "Ik denk dat weinigen daar geld op hadden ingezet. Maar als ik op een goeie manier word aangespeeld, verrast mij dat niet. Vorig seizoen stond ik vaak op een eiland. Ik weet wat ik kan en vooral wat ik niet kan. Dat is soms nog belangrijker. Ik ben niet de snelste maar ik heb al een vijftal goals gemaakt door alleen op de keeper te kunnen gaan. Eens ik weg ben, halen ze mij niet meer terug."

Op de vraag of het makkelijker is om te scoren in Nederland dan in België antwoordt Björn: "Dat lijkt misschien zo maar dat is niet zo. Er wordt overal even kort gedekt. Alleen zie je in Nederland meer doelpunten na een actie, omdat er meer wordt gescoord na een combinatie. Er wordt geduldiger gevoetbald, terwijl in België al sneller een bal opportunistisch naar voren wordt gepompt en er wordt gescoord na een afvallende bal."

Dan natuurlijk de hamvraag: gaat Vleminckx deze winter naar Club Brugge? "Ik ben van niets op de hoogte. En zolang NEC geen officieel bod krijgt, heb ik geen recht van spreken. Ik kan hier nog veel leren. Onder deze begeleiding wil ik hier met plezier nog een halfjaar of langer spelen. Ik heb een contract tot 2013. Ik sta open voor alles. In voetbal kan het snel gaan. Maar voorlopig zijn er alleen geruchten."

Het Laatste Nieuws wist Vleminckx ook nog een curieuze opmerking te ontlokken aangaande zijn wedstrijdvoorbereiding. Blijkbaar stopt Björn peper in zijn schoenen. "Ik doe het nog steeds. Mijn vriendin zegt dat haar neef me dat ooit eens had aangeraden, maar ik herinner me niet eens meer wanneer ik daarmee begonnen ben. Mijn ploegmaats keken raar op en voorlopig geloven ze niet dat het werkt. (lacht) Tja, als ze liever koude voeten hebben… Ik heb daar geen last meer van."

Het blijft dus even afwachten wat er gaat gebeuren met onze nieuwe topspits, maar in elk geval is de interesse nog niet concreet en lijkt Björn erop gebrand om zich dit seizoen te bewijzen in de Nederlandse competitie en zijn neus voor de goal nog verder te ontwikkelen in de luwte van NEC, alvorens een volgende stap te zetten. Al heeft onze club helaas momenteel niet de luxe om de neus op te trekken voor een flinke zak geld, dus zeg nooit nooit.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.