Van Eijden wel, George niet tegen Twente

Gisteren zou Rens van Eijden eigenlijk geopereerd moeten worden aan zijn meniscus. Op de vooravond van zijn operatie kreeg collega verdediger Niels Wellenberg echter een rode kaart gepresenteerd in het duel van Jong NEC tegen Jong Heerenveen. Onzeker of deze kaart ook zou gelden voor het eerste, en met Mark Otten eerder al geschorst voor de wedstrijd tegen FC Twente, besloot Vloet direct om Van Eijden te bellen met de vraag of de operatie uitgesteld kon worden. De spoeling werd zo immers wel zeer dun achterin. Na er, volgens de Gelderlander, een nachtje over geslapen te hebben, besloot Van Eijden om zijn coach uit de brand te helpen en de operatie voorlopig uit te stellen.

Inmiddels weten we dat de rode kaart van Wellenberg geen effect heeft op zijn wedstrijden bij het eerste, maar toen dat bekend werd was het al te laat voor Van Eijden om het uitstel ongedaan te maken. Zaterdag zal de verdediger er tegen FC Twente dus gewoon bij zijn, al ligt het in de verwachting dat Vloet hem voor zijn eigen gezondheid toch het liefst 90 minuten lang op de bank zal houden. Deze beslissing betekent wel dat het na de winterstop wellicht wat langer kan duren voordat Van Eijden weer terug is bij de groep, aangezien het besluit om nu te opereren was genomen zodat zijn revalidatie zou samenvallen met de winterstop.

Wie er zaterdag in ieder geval zeker niet bij is, naast de geschorste Otten en de geblesseerde Babos, is Leroy George. De aanvaller kreeg de afgelopen weken weliswaar alweer speelminuten, maar liep maandagavond in de wedstrijd van Jong NEC wederom een blessure op aan dezelfde enkel die hem sinds PSV al parten speelt. Beterschap, Leroy!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.