Teleurstellende derby eindigt in bloedeloze 0-0

Vandaag was dan eindelijk de wedstrijd waar zo vele supporters al maanden naar toe geleefd hebben: NEC tegen Rijnstront arnep. Voorafgaand aan de wedstrijd waren de verwachtingen hooggespannen. De arneppers blazen immers al maanden hoog van de toren dat ze binnen drie jaar een titelkandidaat willen zijn en dat niks meer onmogelijk is in de cricketstad, maar ondertussen bungelen ze wel troosteloos ergens onderaan de ranglijst. NEC daarentegen draait de laatste weken uitstekend, al wordt dit nog niet altijd in het resultaat vertaald. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een onvervalste streekklassieker.

Het pakte allemaal helaas iets anders uit. Of het nu de zenuwen waren of de speelwijze, beide ploegen kwamen de eerste helft maar niet los. De arneppers hadden de eerste tien minuten zelfs het betere van het spel, maar na een klein kwartier trok NEC langzaam het initiatief naar zich toe. Het bleef echter vooral een strijd op het middenveld, met veel schoten uit de tweede lijn die door beide keepers relatief eenvoudig verwerkt konden worden. Vleminckx kwam hierdoor nauwelijks in het stuk voor. De grootste kans in de eerste helft was zelfs voor de wederom in genade aangenomen Stevanovic, die een inzet van dichtbij fantastisch gekeerd zag worden door een wederom prima keepende Cillessen. Aan de andere kant was er een gevaarlijk schot van Zimling dat helaas de vistas-keeper op haar weg vond. Daarmee waren de meest interessante momenten in de eerste helft echter wel opgesomd.

De tweede helft voltrok zich grotendeels hetzelfde. In het eerste kwartier na de hervatting was het wederom Stevanovic die opzichtig faalde oog in oog met Cillessen en de bal hoog over schoot. Verder was er vooral veel strijd rond de middenlijn maar weinig hoogstaand voetbal. In de 60e minuut moest Goossens, die eerder in de wedstrijd ook al een tik gekregen had, het veld verlaten met wat een lichte bovenbeen blessure leek. Hij werd vervangen door Chatelle. Binnen drie minuten had Chatelle al een gele kaart te pakken na onnodig doorgaan op Büttner, maar gelukkig haalde hij geen ‘Ertontje’ uit en bleef het voor hem bij die ene kaart. Fejzullahu zelf mocht in de 72e minuut opdraven voor Sibum. Het was ook Erton die drie minuten later de beste kans voor NEC mocht aantekenen. Vleminckx besloot na lange tijd eindelijk weer eens zijn befaamde lange inworp uit te testen en gooide de bal zowat rechtstreeks in het doel, waarna Erton de gekeerde bal helaas niet binnen kon werken. In de 85e minuut wist de onzeker ogende vistas-keeper Room een NEC-corner ternauwernood onschadelijk te maken. In de hierop volgende vistas-uitbraak kreeg Nuytinck geel nadat hij invaller Snijders tegen de grond schopte. Op de tribunes was dit het signaal voor de fans om te proberen de ploeg nog even aan te jagen voor een laatste sprint, helaas zonder al te veel resultaat. In blessuretijd kreeg Büttner nog geel na een charge op Zimling, maar het was vooral Cillessen die in de extra tijd nog aan de bak moest om een punt in Nijmegen te houden.

En zo eindigde de wedstrijd dus in een bloedeloze 0-0, een primeur in de Goffert. Nog nooit eerder stapten beide ploegen namelijk doelpuntloos van het veld in Nijmegen. Strijd was er zeker, goed voetbal sporadisch ook, maar het overwegende gevoel na de wedstrijd is toch vooral deceptie. Als we ooit al de mogelijkheid hadden om vistas pijn te doen dan was het vandaag, maar helaas mocht het niet zo zijn. Volgend weekend staat het andere Gelderse treffen op het programma, de mini-derby uit tegen de Graafschap. Hopelijk dat we daar wel onze ‘Nummer 1 van Gelderland’ status kunnen bevestigen.

Klik hier voor de karakteristieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & Rondje Om’ volgen later.