Selectie NEC is rond

Met de komst van Heubach is NEC deze transferperiode klaar met winkelen. Carlos Aalbers geeft vanochtend in de Gelderlander aan dat er alleen nog iets kan veranderen als er spelers van NEC door andere clubs worden gekocht. De club wilde ook niet wachten tot het einde van de transferperiode: “We wilden snel duidelijkheid over de selectie. Over een week spelen we al voor de competitie tegen Vitesse. Daar kunnen we nu naartoe werken.”

Heubach was overigens geen eerste keus. De beperkte financiële ruimte noopte NEC tot deze keuze. De komst van een andere linksback ketste eerder deze week om die reden af. “We zijn ten eerste afhankelijk van de beschikbare spelers en daarnaast moet het ook binnen het budget passen. Deze huurconstructie past daarbij”, aldus Aalbers. Ondanks het geringe aantal wedstrijden dat Heubach in de hoofdmacht van Twente speelde, is Aalbers niet bang voor te weinig ritme bij de Tukker. NEC heeft Heubach regelmatig bekeken bij Jong FC Twente en de linksback maakte daar een topfitte indruk. Heubach komt in principe voor de rest van het lopende seizoen, maar heeft een aflopend contract en kan dus, indien het bevalt, verder bij NEC zonder dat er een transfersom betaald hoeft te worden.

Het gebrek aan geld is ook de reden dat er verder dus niks meer verandert. Aalbers: “We kijken altijd rond, maar in principe blijft het hier bij. Heeft ook weer met de financiële middelen te maken.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.