Schöne heeft zin in nieuw seizoen

Lasse Schöne lijkt zijn knieblessure van afgelopen jaar definitief achter zich gelaten te hebben. In de oefenduels maakt hij een degelijke indruk. Al kan het natuurlijk altijd beter. "Ik moet de feeling nog krijgen", bevestigt Lasse tegenover De Gelderlander. "Maar daar is de voorbereiding ook voor hè? Om in vorm te komen. In het begin, als je voor het eerst buiten traint met de bal, ben je wat angstig. Maar tijdens de revalidatie in Zeist is dat al weggetrokken."

Toch was het afgelopen jaar zeker geen pretje voor de Deen. "Ik heb het zeven maanden heel zwaar gehad, maar denk wel dat ik er sterker uit ben gekomen. Ik heb veel krachttraining gedaan, ben daardoor lichamelijk sterker. Handig, want ik ben geen grote jongen. En vooral in mentaal opzicht heb ik er zeker het nodige van opgestoken. Maandenlang, keihard werken aan je herstel. Alleen. Dat vraagt wel wat van je. Het was niet niks. Maar ik probeer er nu de goede dingen uit te halen."

En dus ging de knop weer op nul en de blik geheel vooruit op het komende seizoen. "Voor mijn gevoel is dit gewoon de start van een nieuw seizoen. Ik heb er heel veel zin in, wil weer belangrijk zijn voor NEC. En ik hoop dat als de competitie straks bezig is, het niet meer over mijn knie gaat. Ik begrijp dat mensen er naar vragen. Maar van mij mag het wel weer over voetbal gaan."

Voor ons uiteraard ook. En dat voetbal was, om eerlijk te zijn, het afgelopen jaar bijna niet om aan te zien. Het NEC met of zonder Schöne was een wereld van verschil. Zijn terugkeer schept dan ook verwachtingen bij de fans. "Hoge verwachtingen mogen er wat mij betreft zijn. Daar loop ik niet voor weg. Ik wil zelf ook niets liever dan weer op mijn oude niveau presteren. In de vakantie was ik al constant bezig met dit seizoen. Ik kijk er naar uit, het begint bijna weer."

Om daaraan toe te voegen, met enig realisme: "Ik ben fit, voel me goed, maar moet nu de puntjes nog op de i zetten. Om werkelijk in een ritme te komen en het goede gevoel terug te hebben, heb je wedstrijden nodig. Zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Het moet geen half seizoen duren voordat je het weer te pakken hebt, maar ik verwacht nog wel een paar wedstrijdjes nodig te hebben."

Bij aanvang van het vorige seizoen leken de Deen en onze Belgische spits elkaar prima te kunnen vinden. Het wegvallen van Schöne werd door menigeen dan ook aangedragen als belangrijke reden dat Vleminckx zo moeilijk tot scoren kwam. In de voorbereiding zal het dan ook belangrijk zijn om die link tussen de aanvallende middenvelder en de spits te hervinden. "Ik heb er vertrouwen in dat die klik er zal komen. Björn en ik kunnen belangrijke spelers zijn voor NEC", beseft Lasse. "We hebben een prima ploeg. Met Leroy George weer een goede versterking erbij. En er komt nog meer bij. Nu gaat het erom dat we durven. Dan verwacht ik een goed seizoen."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.