Schöne zit er weer bij

Lasse Schöne maakt tegen Ajax mogelijk zijn rentree bij NEC. De aanvallende middenvelder behoort tot de selectie voor de wedstrijd tegen de Amsterdammers. Schöne scheurde aan het begin van dit seizoen zijn kruisband. Hij is inmiddels weer helemaal fit en speelde onlangs negentig minuten mee met Jong NEC.

NEC-trainer Wilan Vloet wilde Schöne belonen voor zijn instelling tijdens zijn blessureperiode van zeven maanden. "Als je zo lang in een tunnel zit en het kan opbrengen om betrokkenheid te tonen, mee te leven met de groep, dan wil ik graag een signaal afgeven naar hem", vertelde de oefenmeester tegen de Gelderlander. "Zie het als een beloning." Of Schöne ook minuten gaat maken zal zondag moeten blijken.

Voor NEC, dat al ruim twee weken zeker is van handhaving, staat er volgens Vloet nog voldoende op het spel. "De hele wereld kijkt zondag mee. Dit is voor ons het ideale moment om goodwill te kweken, het perfecte scenario voor spelers om zich in de picture te spelen en zich zo te verkopen en voor de club een mooi uithangbord. Ik zou het als speler wel weten. Ik zou het gras opeten. Al is dat natuurlijk geen garantie voor succes. Dit is een eenmalige kans die we moeten aangrijpen. Zo’n laatste speeldag heb ik immers ook nog nooit meegemaakt. En wie weet maak ik die ook niet meer mee", aldus Vloet tegenover Elf.

"Ik heb tegen de jongens ook gezegd dat we deze wedstrijd als een finale moeten beschouwen. In de voorbereiding heb ik daar op alle vlakken rekening mee gehouden. De wedstrijdbespreking was vanochtend anders dan normaal, we hebben geen elf tegen elf getraind en andere afwerkvormen gedaan. De opstelling heb ik ook nog niet bekend gemaakt."

Vloet beschikt tegen Ajax niet over Erton Fejzullahu, die donderdag tijdens de training een liesblessure opliep. Gábor Babos liet zich behandelen aan zijn rug, maar hij is er zondag wel bij. "Met wat massagewerk hopen we hem weer speelklaar te krijgen. Zo’n wervel kan in één keer weer losschieten", laat Vloet weten.

Rutger Worm viert zijn afscheid in burger. Hij is geschorst. "Het was een domme rode kaart. Daarover is het laatste woord gezegd. We hebben even overwogen om in beroep te gaan, maar zagen in dat de kans op succes klein is. Ik begrijp de frustraties van Rutger. Natuurlijk had hij liefst, na zes jaren in de selectie te hebben gezeten, op het veld afscheid genomen. Maar het is niet anders", aldus Vloet.

Over het opstellen van Jeffrey Sarpong, die door Ajax is verhuurd, heeft Vloet geen seconde getwijfeld. "Dit is voor mij geen issue. Jeffrey draagt nu het shirt van NEC en zal ook aan Ajax willen tonen dat hij terug wil keren."

Verder zijn Niels Wellenberg en Dominique Kivuvu nog geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling:

Babos; Burgzorg, Pothuizen, Zomer, Nuytinck; Sibum, Sarpong, Davids; Ntibazonkiza, Vleminckx en Goossens.


Schöne vandaag in aktie op de training

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.