Reacties: Vloet, Sibum en Zomer

Sibum: verlies is ongelooflijk

Bas Sibum kon er met zijn hoofd niet bij dat NEC verloor van FC Twente.

"Het is echt ongelooflijk, zeker op deze manier. De eerste helft hadden we niets te vertellen, maar in de tweede helft waren we de betere ploeg. We waren gevaarlijk via flankballen en komen goed op 1-1." De 1-1 werd gescoord door Björn Vleminckx.

Vijf minuten voor tijd scoorde Twente via Bryan Ruiz de winnende treffer. "Ruiz is een van de beste spelers van de eredivisie dus die maakt het verschil. Hij doet ook gewoon zijn werk", aldus de middenvelder.

‘NEC oppermachtig in tweede helft’ 

Trainer Wiljan Vloet van NEC vond zijn ploeg in de tweede helft ‘oppermachtig’ tegen FC Twente. De Nijmegenaren verloren zondagmiddag met 2-1 van een matig spelend FC Twente.

In de eerste helft zag Vloet zijn ploeg slecht beginnen. "We zijn niet goed begonnen en het eerste half uur compleet overlopen. Dat heeft met gogme te maken: inspelen op wat er gebeurt in het veld", aldus de oefenmeester.

"In de tweede helft vond ik ons oppermachtig. We verdienden minimaal een punt en dan is het gewoon zuur als je hier verliest", besloot Vloet.

Zomer: we waren een stap te laat

Ramon Zomer van NEC baalde na de nederlaag tegen FC Twente.

Vooral het eerste half uur van de Nijmegenaren was ondermaats. "We kwamen elke keer een stap te laat en liepen achter de feiten aan." Daarna kantelde de wedstrijd. "We gingen iets vooruit spelen en dat pakte goed uit", aldus de verdediger, doelend op de gelijkmaker. Zomer was zelf ook een aantal keer dichtbij met een kopbal.

Zomer roemde ook Ruiz, die opnieuw tegen NEC de winnende treffer maakte. "Wij zijn dit seizoen twee keer aan de beurt geweest, maar dat geldt voor de halve eredivisie."

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.