Heubach naar verwachting 4 tot 6 weken out

Het was vandaag niet het dagje van onze Jeroen Heubach. Mocht hij na wat blessureleed en griepjes eindelijk weer eens in de basis starten (nog wel bij zijn liefde FC Twente), valt hij kort voor rust uit met een blessure. De verdediger werd buiten de lijnen nog wel een paar minuten behandeld onder luid gezang van het FC Twente publiek die met zijn allen ‘Heubach Hooligan’ luid scandeerden, maar dit mocht niet meer baten.

Hoogstwaarschijnlijk heeft Heubach een blessure in de vorm van een spierscheuring opgelopen. Dit zei de 35-jarige routinier meteen na afloop van het met 2-1 verloren duel tegen de Tukkers tegen de ‘Twentse Gelderlander’ TC Tubantia. Hij heeft deze vermoedelijke spierscheuring opgelopen in zijn kuit. Het is per persoon verschillend maar de diagnose voor een spierscheuring in de kuit bedraagt normaliter vier tot zes weken. Na deze weken kan er weer voorzichting gesport worden.

„Ik wil weer aan spelen toekomen, dat is het belangrijkste. Bij NEC krijg ik daar de kans toe en ook nog op het hoogste niveau. De keuze was snel gemaakt toen NEC interesse toonde”, waren de woorden toen het bekend werd dat de linksback in de tweede seizoenshelft in het rood-zwart-groen van NEC zou gaan uitkomen. Tot nu toe kwam hij echter pas vijf duels in actie: naast de afgelopen wedstrijd tegen FC Twente kwam hij uit in de wedstrijden tegen Vitesse, PSV, RKC en tot slot ook het bekerduel tegen Ajax waarin hij een rode kaart opliep. Gelukkig hebben we in de naam van Bram Nuytinck een goede stand-in!

Tot over een maandje!?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.