Reacties van Vloet, Nuytinck en Sarpong

Waar eigenlijk bijna alle spelers aan NEC-zijde vandaag een pluim verdienden, waren er toch twee spelers die er bovenuit sprongen. Bram Nuytinck scoorde twee belangrijke doelpunten in slechts zijn tweede wedstrijd in de basis, terwijl Sarpong aan de basis stond van alle vier de goals. Beiden hadden dan ook de Man of the Match uitverkiezing verdiend, al was het de jonge Heumenaar die ditmaal aan het langste eind trok.

"Bram speelde een prima wedstrijd”, zei Vloet over de 19-jarige verdediger uit de eigen jeugdopleiding. Ook Nuytinck zelf was tegenover Omroep Gelderland uiteraard zeer verheugd over zijn optreden. "In de A-jeugd maakte ik ook een keer twee doelpunten, maar dit is toch wat anders. In zo’n wedstrijd en dan ook nog 4-2 winnen. Het waren hele goede corners van Jeffrey Sarpong. Ik liep en Bas Sibum hield mijn man tegen. Het lijkt makkelijk, maar goed ingestudeerd."

Nuytinck zag het team de laatste weken langzaam wegkruipen uit de gevarenzone. "Na de winterstop hebben we heel veel punten gepakt. Dit hebben we als team bereikt, dus we gaan gewoon zo door. Het positiespel was goed en we zaten er kort op. Gewoon super."

Of hij woensdag tegen Willem II weer in de basis start liet zijn trainer in het midden. "Ik ben nog helemaal niet met die wedstrijd bezig", reageerde Vloet. "Het is jammer dat we dan alweer moeten spelen, we hadden graag nog wat langer van carnaval willen genieten. Het ligt er ook aan of Jeroen Heubach dan alweer fit is. Op dit moment kan hij namelijk niet spelen. Bram heeft eerder tegen Sparta en vanavond opnieuw laten zien dat hij een prima vervanger is. Hij klopt nadrukkelijk aan de deur.”

Ajax-huurling Jeffrey Sarpong vierde ondertussen zijn eigen feestje. Met vier assists was hij instrumenteel voor de overwinning op NAC. "Het was een heerlijke avond voor NEC en voor mij. Spelhervattingen is een kwestie van veel oefenen, zodat het vastigheid wordt. Het is kunst om ze goed neer te leggen. Gevoel en een idee hebben waar de bal moet komen."

Sinds de Ajaxied in de winterstop overkwam naar ‘Knotsenburg’ haalde NEC twaalf punten uit vijf wedstrijden en won het in zo’n zes weken tijd al evenveel wedstrijden als in het hele kalenderjaar 2009. "Een beetje een Sarpong-effect", lacht de middenvelder. "Maar het spel was veel beter nu dan in voorgaande wedstrijden toen het veel stroever liep. We kunnen nu omhoog kijken, dat is mooi."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.