Reacties Schöne, Zomer en Amieux

Het was gisteren op zijn zachtst gezegd niet bepaald de meest gelukkige wedstrijd van Lasse Schöne in dienst van NEC. Weinig leek te lukken in aanvallend opzicht, en tot overmaat van ramp was het zijn belabberde poging tot uitverdedigen in het eigen strafschopgebied dat de 1-2 inluidde. Lasse was na afloop tegen Omroep Gelderland dan ook schuldbewust. "Heel dom van mij. Duidelijk. Ja, je moet mij niet zo ver terug laten zakken, maar het is gewoon een domme fout. Klaar, daar kun je niet zoveel aan veranderen." Over de rest van de wedstrijd was hij ook niet te spreken. "Twente speelde goed, maar wij kunnen ons verwijten dat we er te weinig aan deden om het ze moeilijk te maken. We begonnen heel goed en komen op 1-0, maar daarna zakten we te ver terug en lieten het initiatief aan Twente. Onze twee ballen op doel gingen er wel in, dat is het enige positieve."

Aanvoerder Ramon Zomer legde op de officiële site kordaat de vinger op de zere plek. "Ik denk dat we deze wedstrijd uiteindelijk weinig kans hebben gehad. De 1-0 van Bas Sibum leek Twente wat wakker te schudden en wij geven het vervolgens zeker bij twee van de drie tegendoelpunten met persoonlijke foutjes weg. Het is dan de kwaliteit van Twente dat ze het meteen afmaken. Dat is ook een topclub waardig natuurlijk en het is meteen ook het verschil tussen een wedstrijd tegen een ploeg als Twente en een wedstrijd tegen een middenmoter." NEC bleef ook in de tweede helft verbeten doorknokken en hard werken, maar tot echte uitgespeelde mogelijkheden leidde dit nauwelijks. "We probeerden het wel, maar het tempo aan de bal was te laag. Dan kun je wel heel veel balbezit hebben, maar op die manier schiet je daar weinig mee op. Twente speelt zo’n wedstrijd dan gewoon op ervaring uit. Ze weten dat die kansen wel komen, leunen achterover en spelen de counters heel goed uit. Ze lieten uiteindelijk zelfs nog na om meer doelpunten te maken." De volgende wedstrijd uit tegen Ajax lijkt wederom geen gemakkelijke opgave te worden, maar daarna komt laagvlieger Willem II op bezoek. In elk geval tegen de Tilburgers zullen toch echt nog wat broodnodige punten gesprokkeld moeten worden voor de winterstop, want de laatste wedstrijd uit tegen AZ is wederom geen sinecure. "Belangrijk inderdaad, maar je moet die wedstrijd ook niet té belangrijk maken, want daar word je alleen maar krampachtig van. We hebben nog drie wedstrijden te gaan voor de winterstop en daarin moeten we gewoon nog wat punten pakken. En de wedstrijd van vandaag kunnen we het beste maar snel vergeten."

Iemand die de wedstrijd van gisteren toch niet zo snel zal willen vergeten is Remy Amieux. Ondanks het verlies liet de linksback een goede indruk achter, al ging hij wel in de fout bij de 1-1. "Toen ik die bal raakte, voelde ik al dat ‘ie verkeerd terecht ging komen. Je verwacht dan natuurlijk niet direct dat het een tegendoelpunt gaat worden, maar als dat dan toch gebeurt dan baal je wel even." Sowieso gaf FC Twente de Nijmegenaren gisteren een lesje in efficiëntie. "Ik denk dat we ons vooral nog beter moeten concentreren. Het mag niet zo zijn dat je in de laatste vijf minuten van de eerste helft twee doelpunten tegen krijgt. Of je met 1-2 of 1-3 de rust ingaat is echt een wereld van verschil." Ondanks zijn goede optreden gisteren werd de back vlak na de aansluitingstreffer van Vleminckx gewisseld voor Nuytinck. Amieux moet eerlijk bekennen dat dit geen bewuste tactische wissel was van Vloet, maar simpelweg een aanval van kramp bij de Fransman. "Dat komt doordat het tempo in de Eredivisie veel hoger ligt dan in het tweede elftal, waar ik tot nu toe de meeste wedstrijden in heb gespeeld." Toch hoopt hij dat zijn optreden tot aan die wissel genoeg reden is voor Vloet om hem vaker in de basis te laten starten. "Het was ook voor mij persoonlijk niet mijn beste wedstrijd ooit, maar het was ook pas mijn tweede wedstrijd. De automatismen zijn er dan nog niet zo, maar als ik mijn basisplaats nu weet te behouden dan kan het volgens mij alleen maar beter en beter worden."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.