Pijp was leeg bij NEC en Goossens

John Goossens is één van de smaakmakers van NEC, daar hij de voorbije peroiode liet zien over een fabelachtige traptechniek te beschikken. Tegen Feyenoord lukte het de middenvelder niet om de ban te breken met een fraai schot. Doordat NEC de kansen niet benutte en Feyenoord er niet in slaagde om via Diego Biseswar het duel naar zich toe te trekken werd het 0-0. “Het gevoel overheerst dat we hadden kunnen winnen”, zegt Goossens.

Doelpunten blijven uit

Het scorend vermogen was het probleem. “We doen ons best, maar de doelpunten blijven nog achterwege. Je kan het niet aan de spitsen wijten en als je veel tegendoelpunten krijgt, kan je het ook niet wijten aan de verdediging. We doen het gewoon met z’n allen”, vertelde Goossens tegenover Goal.com. “Als je een beetje mazzel hebt, dan win je de wedstrijd.”

“De voorbije vijf wedstrijden wonnen we ook niet en als je dan tegen de nummer vijf een punt pakt kan je tevreden zijn. Maar bij ons overheerst het gevoel dat we met drie punten het veld af konden stappen. Dat is gewoon heel zuur. Vergeet niet dat het ene punt op dit moment zeer welkom is”, vervolgde de middenvelder.

NEC hinkt op twee gedachten

NEC verslapte ietwat en schrok wakker na een schot van Biseswar. “Op een gegeven moment werden de krachten ook veel minder. We hebben natuurlijk de eerste zeventig minuten vol op de aanval gespeeld. Het tempo lag ook behoorlijk hoog. Dat gaat energie vreten en op een gegeven moment was de pijp leeg. Dan ga je op twee gedachten hinken: prik je er nog eentje of koester je de 0-0. We kregen nog wat kansjes, maar uiteindelijk wordt het 0-0.”

Vooraf zouden de Nijmegenaren hebben getekend voor dat punt. “Elk punt dat we nu winnen is meegenomen én belangrijk. We moeten nu hopen dat de concurrenten ook punten laten liggen”, aldus Goossens, die Vitesse zaterdagavond al zag winnen van Willem II. “Die uitslag was voor ons niet ongunstig, want Willem II blijft laag staan en Vitesse staat nog steeds onder ons. De rivaliteit tussen NEC en Vitesse leeft ook in de groep, niet alleen bij het publiek. We proberen te knallen tijdens de laatste wedstrijden om nog wat punten te pakken.”

Bron: Goal.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.