Jong NEC wint!

Onder het oog van 150 toeschouwers (waaronder Davids, Sibum en Worm) was het vandaag weer zo ver: de Jonge mannen van NEC namen het op tegen Jong ADO Den Haag. Na een reeks van nederlagen was de uitslag vandaag wél in het voordeel van het team van Wim Rip (ditmaal was Jack de Gier er niet bij). Met Mitchell Burgzorg, Dominique Kivuvu, Rick ten Voorde, Rens van Eijden, Mark Otten, Joey Brock en Furkan Alakmak in de basis werd met een minimale uitslag gewonnen door een doelpunt van verdediger Mitchell Burgzorg.

De eerste helft was afzien, en dat met een hoofdletter A. Er was veel gepruts, er was geen rust in het spel, er waren een hoop slordige passes en het aanvallerstrio Alakmak, Ten Voorde en Latupeirissa (excuses voor spelfouten) konden geen potten breken. Alleen een schotje van Dominique Kivuvu is het melden waard.  Na een verprutste vrije trap van ADO Den Haag besloot de, voor de gelegenheid, slechte scheidsrechter maar te fluiten voor de rust.

Na de rust werd het even heel stil op en rondom het veld van sportpark de Eendracht. In de 46ste minuut grijpt Mark Otten naar zijn onderbeen en roept meteen naar trainer Wim Rip ”Wisselen, NU!”. Het was na zijn zware knieblessure dan ook een opluchting dat hij na het douchen kon melden dat het niet om zijn knie ging, maar om steken in zijn kuit. Mark Otten speelde een prima eerst helft.

Met Bram Langedijk als vervanger van Otten ging het echter niet slechter draaien aan onze zijde. Toch bleef de wedstrijd dramatisch en was de eerste échte kans pas na 55 minuten. Alakmak schoot hard op het goal maar wietteler en keeper Coutinho was alert. Ook de daarop volgende hoekschop werd mooi binnengehouden door ‘Do’ Kivuvu maar dit resulteerde niet in een doelpunt. De eerste kans bleek ook zeker niet de laatste te zijn. Latupeirissa volgde als eerste in de zestigste minuut met een mooie actie waarmee hij twee verdedigers van ADO dolde. Zijn schot was echter minder zorgvuldig en daardoor werd zijn actie niet bekroond met een doelpunt.

Na een niet-te-missen-kans van Langedijk, die het voor elkaar kreeg om de bal een halve meter voor de goal nog langs te schieten, was het één minuut later in de 63ste minuut wel raak: een prachtige voorzet van Latupeirissa werd zeer fraai binnengetikt door rapper Burgzorg, die helemaal werd vrijgelaten. Zelfs Wim Rip stond er van te kijken: ‘Tjonge, die gozer scoort nooit. Nu moet Otten weer vijf jaar wachten op een doelpunt’, doelend op Otten die net was gaan douchen.

In de 68ste minuut was er weer een tegenvaller: linksback Joey Brock, die de laatste weken ook zeer goed speelt, moest het veld na een aantal stevige duels verlaten en werd vervangen door Goderie. De slotfase was vol met kansen aan beide zijdes: Rens van Eijden was nog dicht bij een doelpuntje en ook Alakmak kreeg een kans in de laatste minuten. Hij stond oog in oog met keeper Coutinho maar hij schoot nonchalant tegen de knieën van de tweede doelman van Ado. In de negentigste minuut kreeg Ado zijn eerste grote kans, maar Jasper Cillessen kon nog laten zien dat hij er niet voor niets stond en zorgde met een prachtige redding voor een veilige doorgang naar het laatste fluitsignaal.

Rick ten Voorde zit net zoals de voorgaande wedstrijden in een dipje: hij kwam niet aan de bal, en als hij aan de bal was leed hij snel balverlies. Ballen die hij kreeg werden meteen teruggespeeld naar de dichtstbijzijnde verdediger. Dominique Kivuvu speelde een prima wedstrijd, Michell Burgzorg idem dito. Rens van Eijden liet zich vaak aftroefen in duels in de hoop op een scheidsrechterlijke beslissing in zijn voordeel, die hij echter steeds niet kreeg. Zijn slappe spel werd echter gecompenseerd met zijn prachtige passes naar voren. Tot slot maakte ook aanvaller Caifano Latupeirissa een goede indruk: de pas 18-jarige aanvaller is snel, goed aan de bal en heeft oog voor de open ruimtes. Hier gaan we hopelijk meer van horen!

Met de overwinning stijgt NEC één plekje: over ADO Den Haag heen naar de tiende plek.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.