Pas op voor oom agent

Onze burgermeester heeft weer geld nodig, en dus gaan de politieagenten hun zondagmiddag eens lekker opofferen aan het ouderwetse boetes schrijven. Alle auto’s die hooguit twee maal per maand in de berm stonden bij een wedstrijdje van ons NEC waren een doorn in het oog, en dus hebben ze er prachtige houten paaltjes neer laten zetten. Het was voor de laatkomers al lastig om nog een goed plekje te vinden, nu zal het al helemaal een eindje lopen zijn óf de auto noodgedwongen op een van de betaalde parkeerplaatsen zetten.

De meeste supporters wisten hun auto nog op een mooi plekje in de berm neer te zetten: zij konden na de wedstrijd dan ook meteen een flyer onder hun ruitenwissers vandaan vissen met daarop een laatste waarschuwing. Wie tegen AZ een boete wil ontlopen moet extra vroeg vertrekken en zich aan de volgende punten houden:

– Niet parkeren binnen 5 meter van een kruising of hoek
– Niet parkeren op voetpaden en fietspaden
– Niet parkeren op groenstroken, bermen en bosranden
– Niet parkeren op een particulier parkeerterrein en voor inritten.
– Niet parkeren wanneer er een gele of witte lijnen op het trottoir zichtbaar zijn.
– Let op wanneer u een weg in rijdt of er geparkeerd mag worden.

Parkeren op het fietspad of op het trottoir gaat je zestig euro’s kosten en parkeren voor een inrit ook zestig euro’s (met eventueel 200 euro wegsleepkosten daarbovenop). Gevaarlijk parkeren gaat je negentig euro’s kosten en op een invalidenparkeerplaats 160 euro’s.

Dus: verpest de dag van oom agent, laat hem zo min mogelijk boetes uitdelen aankomende zondag.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.