Babos telt de dagen af voor rentree

Niks is er vervelender voor Gábor Babos dan geblesseerd aan de kant staan. De Hongaarse doelman van NEC maakt het momenteel mee. Hij miste eind augustus door een rugblessure het duel met sc Heerenveen (2-2) en daardoor kwam voor hem een einde aan een reeks van 144 wedstrijden op rij spelen in de Eredivisie. Nader onderzoek leerde dat hij normaal gesproken zes weken moet revalideren.

“Een of twee keer per jaar heb ik rugproblemen, maar meestal ben ik binnen een week hersteld en kan ik gewoon spelen. Het was nooit een probleem om te keepen”, licht de sluitpost tegenover SEG. “Twee dagen voor Heerenveen kreeg ik weer last en toen was het wat kort dag. De volgende week bleef ik last houden tijdens het trainen. We hebben een MRI laten maken en gekozen om de klachten te laten verdwijnen via rust.”

“Ik heb vorige week woensdag een injectie gehad in mijn rug en ben nu dus negen dagen bezig. Na twee weken, dus volgende week woensdag, zouden we checken hoe het er voor staat. Dan hoop ik weer langzaam te beginnen”, aldus de oud-speler van Feyenoord en NAC Breda. “Dan duurt het herstel normaal gesproken nog vier weken. Maar ik heb nu nog een beetje last. Als de pijn niet weggaat, moeten we kijken wat we gaan doen. Even afwachten."

“Dit is vervelend en lastig voor mij”, zegt de Hongaar. “Je wil elke dag meetrainen. Ik kan nu wel lopen, wandelen op de hometrainer zitten. Maar ik ben gewend elke week te spelen en om in het doel te staan. Daar geniet ik van en dat wil ik zo lang mogelijk blijven doen. Na mijn loopbaan wil ik graag keeperstrainer worden en mijn ervaring overbrengen. Maar voorlopig hoop ik te blijven keepen, zo lang als ik kan. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en wil graag verder. Volgende maand word ik 36, maar kijk naar Rob van Dijk van Feyenoord. Die is al 41. Zo lang kan ik ook doorgaan. Waarom niet?”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.