Open dag, the day after

Volgens de tellingen waren er gisteren ruim 10.000 bezoekers op de NEC open dag nieuwe stijl. Nieuw omdat de opzet deze keer wat anders was dan normaal, aangezien niet het voorterrein, maar de gracht rond het stadion het decor was van de grote familiedag. Deze nieuwe opzet werd wisselend gewaardeerd. De één vond het te krap en de betonnen gracht niet echt gezellig, de ander vond het wel lekker overzichtelijk zo.

In het algemeen leek het allemaal wel wat kariger dan voorgaande jaren. Iets minder kraampjes, geen groot podium, slechts één drankpunt met wat zitplaatsen en geen bekende artiesten. Maar behalve de beperkte hoeveelheid drankpunten is dat allemaal niet zo erg, het gaat immers om het sociale gebeuren. Beetje rondgluren, kletsen met bekenden en nuilen over het gebrek aan een goede linksbuiten. Ook de dames van Vaartland auto’s waren onderwerp van genuil. De dames deelden namelijk folders uit in zwarte jurkjes met een felgeel lederen jasje. Reeds na 5 minuten werden de jasjes in de truck gestopt, om het sterk groeiend aantal nuilers tegemoet te komen. Hulde daarvoor.

De spelerspresentatie zou spectaculair zijn, dus je verwacht paragliders, helicopters en Hans Klok achtige verdwijntrucjes, maar niets is minder waar. Twee rappers werden uit de wijk geplukt en introduceerden de spelers. Niet echt spectaculair dus, maar ach, we geven het je te doen voor die gasten voor duizenden fans even de spelers aankondigen met een rap. Ook deze formule werd wisselend ontvangen, maar iedereen zal moeten toegeven dat het woord spectaculair wat overdreven was. Jammer ook dat de spelers zo ver weg te zien zijn. Op een podium tussen het publiek is toch wel leuker. Hoe dan ook, we kregen geen kippenvel van deze voorstelling.

Wat wel zorgde voor kippenvel was Potje die geemotioneerd was na z’n afscheidswedstrijd. De anders altijd makkelijk pratende Potje had het nu toch echt even moeilijk. Even daarvoor was de wedstrijd Oud NEC-Team Potje nog in 0-3 geeindigd. Het waren de zusjes die hadden gezorgd voor de doelpunten: Twee keer Potje zelf en één keer Marcel Koning.

Los van de sentimenten rond zo’n afscheidswedstrijd, zal NEC toch ook beseffen dat een wedstrijd op de open dag toch wel een pré is. Zonder de afscheidswedstrijd van Potje was het toch een hele andere open dag geweest. Hoewel…voor de sfeer in het stadion is het misschien niet verstandig om een wedstrijd te spelen tegen een Griekse degradatiekandidaat. Dat was, in tegestelling tot de open dag, niet echt een vorm van klantenbinding.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.