Ook SuperMario geeft af op arbitrage

Vandaag heeft NEC naar aanleiding van het bekerduel van afgelopen woensdag ook van buitenaf nog wat extra bijval gekregen. Voormalig NEC coach Mario Been verklapte aan het AD dat ook hij zo zijn bedenkingen heeft over de arbitrage rondom wedstrijden van Ajax in het algemeen, en die van afgelopen woensdag in het bijzonder. Al zal de Hollandse klassieker die dit weekend op het programma staat in de Kuip hier ongetwijfeld in grote mate debet aan zijn: Pieter Vink, de aangewezen scheidsrechter voor deze pot, zal na deze uitspraken mogelijk toch tweemaal achter zijn oren krabben.

"Ik heb soms het gevoel dat er met twee maten wordt gemeten", aldus Been. "Ik praat eigenlijk nooit over scheidsrechters. Maar ik heb de bekerwedstrijd Ajax – NEC van afgelopen woensdag helemaal teruggekeken op video. Dan kan ik wel leven met de Nijmeegse kritiek op de arbiter."
 
Als voorbeeld haalde hij de kaarten van Heubach aan. "Hij kreeg zijn tweede gele kaart voor een lullige handsbal, terwijl een Ajacied gewoon onbestraft de bal met twee handen binnen de lijnen mag vangen. Dat begrijp ik niet."

In de uitwedstrijd op 1 november tegen Ajax (5-1) kregen de Rotterdammers ook twee rode kaarten gepresenteerd, voor Stefan Babovic en doelman Rob van Dijk. Ditmaal was het de ons nog welbekende Kevin ‘die weet de uitslag al’ Blom (rood voor Vleminckx in de wedstrijd tegen Twente) die de prenten aan de Arena-bezoekers gaf. "Babovic werd toen in de eerste helft uit het veld gestuurd voor iets dat Suarez bij Ajax later in de wedstrijd precies hetzelfde deed. Sommige dingen worden gewoon niet terecht of anders beoordeeld. Daarom denk ik soms dat er met twee maten wordt gemeten", besluit Been, na Advocaat en Vloet dus al de derde coach die in korte tijd zijn bedenkingen uitspreekt over de onpartijdigheid van de Nederlandse arbitrage. Laten we hopen dat men in Zeist meeluistert…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.